30. kolo
21.06.2020 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V prestižním Merseyside derby se po koronavirové pauze hrálo bez branek

Liverpool po dvou předchozích výhrách nedokázal ovládnout další Merseyside derby a tentokráte si z Goodison Parku odváží jen bod za bezbrankovou remízu. Německý trenér Jürgen Klopp vůbec neposlal na trávník egyptského kanonýra Salaha, Reds se s ostatními hvězdami v základní sestavě prosadit nedokázali. K titulu však stále mají velmi blízko, v osmi zbývajících kolech jim k jistotě zisku vysněné trofeje stačí vybojovat pouhých pět bodů.

Hosté mají na kontě třiaosmdesát bodů a před druhým Manchesterem City drží odstup úctyhodných třiadvaceti bodů, i když jejich zbývající konkurent disponuje jedním utkáním k dobru. Pro Karamelky má bod cenu zlata, nicméně v městské bitvě nedokázali porazit svého věhlasnějšího rivala po jednadvacáté za sebou, tedy téměř deset let. V tabulce se momentálně nacházejí na dvanácté příčce s osmatřiceti body.

Reds měli v držení míč ze sedmdesáti procent, jenomže dlouhá přestávka se na nich přeci jen projevila, neboť si nevytvořili více střeleckých pokusů. Domácí výběr si první možnost nedělního zápasu vypracoval po čtyřech odehraných minutách, avšak střílený centr Richarlisona z levé strany dokázal připravený gólman Alisson odvrátit konečky prstů do bezpečí. Největší příležitost prvního poločasu byla k vidění zhruba pět minut před koncem.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Alexander-Arnold a balón dobře kroutil k bližší konstrukci, ale brankář Pickford tuto variantu čekal a nadvakrát zkrotil míč ve svých rukavicích. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství, hosté jednoduše nemohli najít recept na pozorný obranný blok soupeře. Domácí byli velmi blízko k rozhodující brance v 80. minutě po rychlé akci na levé straně.

Richarlison zpětnou nahrávkou našel Calverta-Lewina, proti jehož geniální patičce famózně zasáhl Alisson. K dorážce se vzápětí dostal Davies a po zemi orazítkoval vzdálenější tyč, bránící van Dijk pak pro jistotu uklidil balón do zámezí. V nastaveném čase se mohl stát hrdinou hostujícího celku Fabinho, ovšem jeho projektil fantasticky vyrazil Pickford nad svou branku. Liverpool se příště střetne s Crystalem Palace, Everton zavítá na půdu posledního Norwiche.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
frederik

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
LokoLFC

1:2

Reagovat
M1ck0

2:4

Reagovat
Zajda

0:3, jdeme si pro to.

Reagovat
vanGomm

Tip X.Liverpool už je prakticky mistrem,takže by mu remíza v derby zas až tak nevadila.

Reagovat
syraLFC

0:2 (Mane,Origi)

Reagovat
t0mmy33MCFC

ne tolik jak jen jedna chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele