32. kolo
01.07.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Leicester v Premier League zase neuspěl, padl na půdě Evertonu

Hráči Leicesteru po koronavirové přestávce i nadále tápají, po dvou plichtách v rámci Premier League a nedávné porážce v FA Cupu s Chelsea nevydolovali ani bod na půdě Evertonu, který si naopak po skalpu Norwiche připsal již své druhé vítězství v řadě. "Lišky" v Goodison Parku nezvládly především začátek zápasu a manko již poté nedohnaly.

Třikrát za sebou se podařilo hostům svého soka od roku 2019 porazit, jenže tentokráte narazili. Ačkoli drželi více míč na svých kopačkách, vyprodukovali více střel na bránu, měli na svém kontě po skončení utkání i více vytvořených přihrávek, ke kýženému úspěchu se prostě nepropracovali. I nadále je tak jejich třetí příčka v tabulce ve velkém ohrožení.

Domácí naopak potvrdili, že dlouhá přestávka způsobená epidemií jim evidentně hodně prospěla. Už prvotní remíza uhraná s Liverpoolem, korunovaným mistrem ligy, naznačila, že by se průběžným pořadím mohli postupně šplhat nahoru. A v současné chvíli nejsou vůbec daleko od sedmé pozice, která zajišťuje účast v Evropské lize pro následující ročník.

Everton měl opravdu silný vstup do tohoto měření sil a už v 10. minutě si vytvořil jednobrankový náskok. Holgate poslal centr k levé lajně, odtud prodloužil Digne míč hlavou dopředu na naběhnuvšího si Gordona, jenž okamžitě adresoval svou přihrávku na hranici brankového území, a odtud Richarlison levačkou propálil brankáře Schmeichela.

Uběhlo jen několik málo minut a na straně výběru manažera Carla Ancelottiho bylo ještě veseleji. Digne rozehrál standardní situaci pasem do šestnáctky, kde do balónu ve vzduchu nešikovně drcl rukou bránící Ndidi při souboji s Keanem, a poté, co se do hry vložil VAR, byla nařízena penalta. K ní se postavil Sigurdsson, který jí bez větších obtíží proměnil.

Leicesteru opravdu dlouho trvalo, než se poprvé začal v ofenzivě osmělovat také on. Ve 37. minutě ještě nezacílil přesně Tielemans, jehož střelu zastavil obraným zákrokem Keane, avšak spoluhráč Evans záhy na to už dokázal přímo ohrozit Pickforda, ten ovšem jeho příležitost eliminoval. Šest minut po obrátce ale přece jenom domácí gólman již kapituloval.

Tielemans vybídl svým prudkým centrem v šestnáctce operujícího Vardyho, nicméně ten se k zakončení nedostal, meruna každopádně doputovala ke střídajícímu Iheanachovi, jenž z blízkosti dokázal rozvlnit síť. Mužstvo manažera Brendana Rodgerse se snažilo ve zbytku druhého dějství najít cestu za vyrovnáním, v koncovce se mu ovšem zkrátka nedařilo.

Na sklonku hodiny hry se hodlal na střeleckou listinu zapsat Maddison, hned dvakrát ale jeho pokusy zablokoval Keane. V 65. minutě se znovu ozval Iheanacho, avšak v tomhle případě nenašel správnou mušku. Neúnavný nigerijský forvard zacílil v 72. minutě opětovně, vylámal si však zuby na pozorném Pickfordovi. A v 83. minutě mířil mimo rovněž i Maddison.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele