29. kolo
07.03.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Watford FC 1:0

Letošní ročník anglické Premier League se vyznačuje nebývale vyrovnaným středem pole s velmi tenkou hranicí mezi pohárovými ambicemi a tuhým bojem o záchranu, kde lze plynule přebíhat z jednoho pólu k druhému v rozmezí několika týdnů. Živoucím důkazem je aktuálně Crystal Palace, které se ještě před měsícem po sérii sedmi kol bez vítězství nebezpečně přibližovalo sestupovému pásmu, a nyní zničehonic po sérii tří výher v řadě zakončené sobotním triumfem nad Watfordem může snít o pohárové Evropě.

Jak už je u Eagles dobrým zvykem, všechny tři jejich zmíněné výhry skončily shodným skóre 1:0. Roli střelce zastal letošní talisman londýnského klubu Jordan Ayew, jenž vynahrazuje střelecké trápení největší hvězdy klubu Wilfrieda Zahy a již osmým ligovým zásahem vystřelil Palace na jedenácté místo s pouhou čtyřbodovou ztrátou na pátý Wolverhampton. To Watford nedokázal navázat na šokující vítězství proti Liverpoolu a zůstává sedmnáctý jen o skóre před Bournemouthem.

Hosté přitom do utkání nastoupili plní oprávněného sebevědomí a Abdoulaye Doucouré brzy prověřil brankáře Guaitu ranou z úhlu. Veškerá převaha Hornets však přišla vniveč, zatímco tým Roye Hodgsona udeřil takřka z první vážnější akce. Poté, co domácí zatlačili soupeřovu defenzivu do vlastní šestnáctky, posunul James McArthur míč Jordanu Ayewovi na hranici šestnáctky, a přestože nejlepší střelec Eagles zdánlivě v obklopení třech protihráčů neměl prostor k zakončení, povedlo se mu tvrdou ranou trefit přesně k tyči a Ben Foster ve watfordské brance plachtil vzduchem marně.

Zbytek první půle jako už mnohokrát dříve přinesl nezáživnou podívanou, v níž před samotným fotbalem hrálo prim slovní i fyzické pošťuchování mezi Wilfriedem Zahou a hráči soupeře, což přineslo akorát rozjitřené emoce na obou stranách a plejádu žlutých karet. Co se šancí týče, hosté se proti houževnaté obraně Palace zmohli pouze na střely zdálky, s nimiž si Guaita zvládal poradit, i když se na to proti pokusu Deeneyho pořádně nadřel.

Víc toho však hosté ve vypjatém utkání směrem dopředu neukázali, a naopak mohli v závěru inkasovat, když se málem ekvilibristicky prosadil Christian Benteke a Foster musel zasahovat proti další ráně Ayewa. Hodgsonovu družinu však tyto neproměněné šance mrzet nemusí, neboť i tak slaví cenný tříbodový triumf po výsledku 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele