7. kolo
28.09.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea proti Brightonu získala tři body a nutné sebevědomí

Tohle mladý tým Chelsea nutně potřeboval. Proti Brightonu byl minimálně 80 minut jasně lepší, soupeře dlouho přehrával a nedovolil mu ani vystřelit. Pálil ale jednu šanci za druhou. Ve druhém poločase ale protlačil za záda skvělého Ryana dva míče a zaslouženě získal první domácí výhru v sezóně.

Bylo to opravdu i o psychice, protože Chelsea letos hraje skvělý fotbal - o tom není sporu. Body však ztrácí vinou nezkušenosti a neschopnosti udržet špičkovou úroveň hry i po změně stran. Tak jako proti Sheffieldu, Leicesteru nebo Manchesteru United.

I na Brighton se to v prvním dějství valilo ze všech stran a Chelsea mohla vést o pauze klidně 4:0. Mountův přímák ale skončil na tyči, Barkley po centru Alonsa sám před brankářem v zakončení narazil na Ryana, podobně jako Pedro, jehož do samostatného nájezdu skvěle vpustil Jorginho. No a Alonso výzvu Azpilicuety vůbec netrefil.

Chelsea nakonec mohla klidně prohrávat, ale Kepa jedinou nebezpečnou situaci vyřešil parádním vyběhnutím. No a hned po změně stran se Blues dočkali - vysvobodil je chybující Webster, jenž nezvládl zpracování ve vápně, Mount mu vypíchl balón a následoval faul. Jorginho penaltu bezpečně proměnil a Stamford Bridge se mohlo uklidnit.

Sekvence gólových šancí pokračovala i nadále, Pedro po Barkleyho průniku však zase ztroskotal na Ryanovi a souboj tváří v tvář brankáři nezvládl ani král paličů Tammy Abraham. A Chelsea zase mohla litovat, dvacet minut před koncem totiž Brighton z ničeho nic dvakrát zahrozil a Blues mohli zase o pracně nabyté vedení mávnutím proutku přijít.

Měli ale štěstí. Agilní Steven Alzate se prosmýkl kolem Jorginha a nebezpečně pálil - jenže míč se přes nohu Azpilicuety překulil pár centrimetrů mimo. Ještě blíž byl z následného rohu hlavičkující Dan Burn, jeho koníček totiž olíznul břevno. No a za tři minuty Chelsea uklidnil Willian, který dostal pas od střídajícího Hudson-Odoie a právě přes nohu Burnse dostal balón do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Mount, Pulišič, Pedro)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele