38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley na závěr sezóny padlo doma s Brightonem

Po koronavirové pauze Burnley prohrálo celkem dvakrát, poprvé tomu bylo s Manchesterem City. A onen druhý neúspěch zaznamenalo v posledním kole, v němž doma nestačilo trochu překvapivě na Brighton & Hove Albion. V tabulce tak sestoupilo o jednu příčku dozadu, zatímco jeho sok naopak o jedno místo dopředu v konečném pořadí poskočil.

Oběma týmům šlo o to vylepšit své dosavadní statistické údaje. Třeba Nick Pope měl velký zájem udržet pošestnácté v tomto ročníku Premier League čisté konto, aby byl v tomto ohledu nejlepší. Jenže obdržel hned dva góly, a protože jeho rival Ederson Moraes z Manchesteru City proti Norwichi nekapituloval, skončil brankář Burnley v tomto bilancování až druhý.

Hosté po období pandemie nevykazovali vyloženě snovou formu, přesto už měli před tímto měřením sil definitivně zajištěnou záchranu a určitě nebyli pod nikterak velkým tlakem. Po čtyřech zápasech bez vítězství tentokráte urvali plný bodový zisk, a to díky brankám Yvese Bissoumy a Aarona Connollyho, jež za domácí doplnil ještě v první půli Chris Wood.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto střetnutí nenabídla žádný střelecký pokus na bránu ani na jedné straně, každopádně když už se osmělil Bissouma, stálo jeho zakončení opravdu za to. Zhruba z pětadvaceti metrů napřáhl svou pravačkou a zamířil parádně do šibenice. Pope, jenž chtěl zůstat bezúhonný, co se týče inkasovaných branek, se zkrátka jen marně natahoval.

O čtyři minuty později mohli The Seagulls svoje vedení navýšit. Lamptey perfektně zatáhl balón zprava v podstatě až k brankové čáře, svým jemným obloučkem našel hlavičkujícího Maupaye, jenomže ten ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. K dorážce se následně propracoval ještě Connolly, ale jeho nůžky neměly potřebný a kýžený efekt.

Ve 27. minutě se ještě mohl zapsat na střeleckou listinu Mac Allister, Pope ovšem jeho zakončení zlikvidoval. Burnley celkově nepůsobilo směrem dopředu nijak osvěžujícím dojmem, přesto v závěru první půle srovnalo stav. Pieters zleva vyslal pas do šestnáctky, kde si míč zpracoval nehlídaný Wood, a ten si před gólmanem Ryanem jednoduše věděl rady.

I nadále byl však Brighton v ofenzivě tím nebezpečnějším celkem. Ve 48. minutě chtěl po Lampteyho dlouhé přihrávce skórovat na zadní tyčce sbíhající si Connolly, z bezprostřední blízkosti však nevyzrál na Popea. Irský forvard nakonec přece rozvlnil síť poté, co po Maupayově uvolnění vlétl do vápna a odtud zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce.

The Clarets si vytvořili některé příležitosti, díky nimž mohli zareagovat na nepříznivou situaci, jenže hlavička Rodrigueze z 64. minuty nenašla úspěšnou cestu za brankovou čáru, přičemž šest minut předtím domácí forvard musel smutnit ještě jednou, neboť ačkoli překonal Ryana, VAR usvědčil jeho spoluhráče Gudmundssona z porušení pravidel o ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele