18. kolo
21.12.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sheffield United zvítězil potřetí v řadě, tentokráte skolil Brighton

Fotbalisté Brightonu nezvládli bitvu s konkurenčním Sheffieldem United a kvůli inkasované brance v polovině úvodního dějství podlehli svému protivníkovi nejtěsnějším poměrem 0:1, v Premier League tak po třech utkáních poprvé prohráli a momentálně se v tabulce nacházejí na třináctém místě. Naopak hosté pokračují v pohádkovém nováčkovském tažení, na konto si připsali třetí vítězství za sebou a patří jim úžasná pátá pozice s osmadvaceti body.

Sheffield byl od samého začátku mnohem aktivnější a hned po osmi odehraných minutách se mu povedlo rozvlnit síť, ovšem branka Egana po rohovém kopu z pravé strany nebyla uznána kvůli odhalenému hraní rukou. Po necelých dvaceti minutách si vytvořili velkou příležitost domácí, kdy z hranice pokutového území napřáhl Mooy a výrazně protáhl brankáře Hendersona, jenž ale perfektním zákrokem podržel svůj výběr.

Hosté rozhodli o svém úspěchu ve 23. minutě. Po dlouhém pasu z vlastní poloviny postupoval sám středem hřiště Oliver McBurnie, poté si udělal dostatek prostoru ke střele a z mírného úhlu orazítkoval svým projektilem bližší konstrukci, od které se balón odrazil do sítě. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo, po změně stran mohli "The Blades" pojistit svůj náskok a dostat tak protivníka definitivně na kolena.

Nejprve ve 49. minutě zahodil obrovskou tutovku McGoldrick, který se protlačil do samostatného úniku a dokonce i obešel gólmana Ryana, jenomže v zakončení se nedokázal dostatečně zkoncentrovat a trestuhodně mířil do boční sítě. O šest minut později se hostům dokonce povedlo skórovat, po přímém volném kopu z levé strany neudržel Ryan balón v náručí a dorážející O'Connel ho nadvakrát dopravil do prostoru tří tyčí.

Nicméně ani v tomto případě se Sheffield neradoval příliš dlouho, neboť se jednalo o ofsajd. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vymyslel famózní střelu střídající Connolly a mířil přímo pod břevno, jenomže na poslední chvíli se vytáhl s neskutečným zásahem Henderson a uchránil svůj celek od pohromy. Ve zbývajícím průběhu si svěřenci trenéra Chrise Wildera již pohlídali těsný náskok a protivníka vůbec k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele