37. kolo
20.07.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brighton si zajistil záchranu, stačila mu remíza s Newcastlem

Brighton & Hove Albion si po bezbrankové remíze s Newcastlem s definitivou zajistil ligovou záchranu. Ke splnění svého cíle potřeboval uhrát alespoň bod a právě ten si v konečném účtování na své konto připsal. Ani jeho soupeř si po závěrečném hvizdu sudího Hoopera vyloženě nestěžoval, poněvadž aspoň zastavil sérii tří porážek za sebou.

Domácí drželi více míč na svých kopačkách, vyprodukovali daleko větší počet přihrávek, nicméně ostatní statistiky nevyzněly o nic hůře v neprospěch Newcastlu. A tak byl ve finále nerozhodný rezultát asi logickým vyústěním dění na hrací ploše. Stejně jako vzájemný zápas na podzim, konkrétně v září, přitom nenabídl jediný přesný zásah ani na jedné straně.

Svěřenci trenéra Grahama Pottera se snažili udeřit především po standardních situacích. Ve 3. minutě prodloužil Webster centr z rohového čtvrtkruhu od Grosse na zadní tyčku, tam se objevil spoluhráč Maupay, jenž z otočky vypálil a orazítkoval dokonce brankovou konstrukci. Nicméně se ocitl v ofsajdu, a tak by jeho případná branka stejně nakonec neplatila.

Ve 12. minutě měl Brighton k dispozici přímý volný kop, kterého se rovněž chopil Gross, našel svým pasem hlavičku Dunka, toho ovšem vychytal pohotově hostující brankář Dúbravka. A v 15. minutě se po dalším přímáku snažil zacílit mezi tři tyče Trossard, ovšem svoje mířidla neseřídil správně a míč nasměroval z halfvoleje pouze vysoko nad bránu United.

I nadále pokračovali The Seagulls ve větší aktivitě, ve 21. minutě chtěl změnit dosud bezgólové skóre Gross, avšak pravačkou prostor mezi třemi tyčemi minul, ve 28. minutě po pobídce od Maupaye opětovně ozval Trossard, avšak jeho pumelici vyrazil fantasticky do zámezí Dúbravka. Newcastle opravdu nebyl v ofenzívě v první půli nikterak aktivní.

A do vůbec jakési první šance se propracoval až těsně před přestávkou, to když se k hlavičce propracoval Gayle, každopádně jeho střela se do branky jednoduše nevešla. Zkraje dějství druhého se muž s dvanáctkou na dresu osmělil ještě jednou, tentokráte po standardce Shelveyho, jenže v zakončení neuspěl. A navíc také on porušil pravidlo o ofsajdu.

V 51. minutě se pokoušel Almirón překonat domácího gólmana Ryana, jenomže ten stačil u své tyčky zasáhnout. V 67. minutě se objevili The Magpies v další dobré pozici, konkrétně Ritchie po přihrávce Roseho, ani on ale v koncovce nezazářil. V 76. minutě mohl naopak skórovat Brighton, nicméně Dúbravka perfektně vychytal prudkou střelu Webstera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele