35. kolo
11.07.2020 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Manchester City znovu naděloval, pět gólů vsítil i v Brightonu

Manchester City si po tomto kole s definitivou zajistil pozici vicemistra. Brighton & Hove Albion, svého oblíbeného protivníka, od roku 2017 už pošesté za sebou porazil, přičemž tentokráte The Seagulls vyinkasovali vůbec ten největší debakl. Hattrickem se prezentoval Raheem Sterling, jednou se gólově prosadili též Gabriel Jesus a Bernardo Silva.

Podruhé v řadě se Citizens podařilo v jednom utkání vsítit hned pět branek, stejným poměrem mimochodem naposledy vypráskali rovněž Newcastle. A protože jejich odstup od třetí příčky byl po sobotním programu už dvanáctibodový, můžou se radovat z finálního zisku druhého místa. To první si už totiž s předstihem těsně po restartu sezóny zajistil Liverpool.

Domácí narazili podruhé v řadě na papírově jednoho z nejtěžších soků. A stejně jako před pár dny proti Liverpoolu nezvládli ani nynější duel proti klubu z Manchesteru. Bylo vidět od začátku, že se snaží uhrát jakýkoli cenný výsledek, nicméně kvalita byla jednoznačně na straně City. A suma sumárum konečný rezultát odpovídá celkovému dění na hřišti.

Hosté se dostali do optimální pohody po jednadvaceti minutách hry. Mahrez od středové čáry zprava poslal pas zhruba někam za šestnáctku, tam Gabriel Jesus přenechal míč ihned spoluhráči Sterlingovi, a ten si věděl v koncovce rady. Poté, co si balón narovnal na svou pravačku, zamířil s velkou přesností po zemi ke vzdálenější tyčce podél gólmana Ryana.

V závěru prvního poločasu svěřenci manažera Pepa Guardioly své vedení ještě navýšili. De Bruyne rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, odtud Rodri hlavou sklepl merunu na zadní tyčku na hranici ofsajdu balancujícího Gabriela Jesuse, a ten z bezprostřední blízkosti nemohl minout bránu. Po přestávce se jinak následně obrázek hry nikterak nezměnil.

Manchester i nadále na hrací ploše dominoval, v 53. minutě přidal na své konto další přesný zásah, a to poté, co De Bruyne uvolnil u pravé boční čáry pokutového území Mahreze, ten měl dostatek času a prostoru pro to, aby v brankovém území našel nehlídaného Sterlinga, a ten podruhé rozvlnil síť. O tři minuty později pak Brighton obdržel již čtvrtou branku.

Za pokutovým územím spolu zakombinovali Mahrez a Gabriel Jesus, najednou se u míče objevil Bernardo Silva, který svou prvotní střelou Ryana nepřekonal, domácímu brankáři však balón záhy nešikovně vypadl z ruky, a to i pod tíhou nepříjemně napadajícího Gabriela Jesuse, a tak Portugalec mohl přispěchat s jednoduchou dorážkou, která už proměněna byla.

Konečné skóre uzavřel svým třetím zápisem na střeleckou listinu Sterling, a to devět minut před koncem základní hrací doby. A byla to opravdu kuriózní trefa v podání pětadvacetiletého Angličana. Ve vápně podstoupil souboj s bránícím Websterem a Dunkem, a ačkoli upadl na zem, odrazila se nakonec ve vzduchu letící meruna od jeho hlavy a šťastně za Ryana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

Treba konecne vyhrat aj von...0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele