32. kolo
27.06.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolverhampton znovu nezaváhal a z půdy Aston Villy veze všechny tři body

Wolverhampton potvrdil dobrou formu po koronavirové přestávce a připsal si na konto svou třetí výhru v řadě, když uspěl na půdě zachraňující se Aston Villy nejtěsnějším poměrem 1:0. V předehrávce 32. kola rozhodl podobně jako naposledy s Bournemouthem (1:0) krátce po hodině hry a pak si již náskok s přehledem pohlídal až do závěrečného hvizdu. V tabulce se vyhoupl na pátou pozici s dvaapadesáti body jen o dva body za čtvrtou Chelsea.

Hosté tak stále živí naději na Ligu mistrů, to domácí mají zcela odlišné starosti. V Premier League zůstali na předposledním devatenáctém místě se sedmadvaceti body a opět si tak zkomplikovali situaci v boji o vytouženou záchranu. Se svým protivníkem drželi krok ve všech statistických údajích a dokonce ho i přestříleli, kýženého gólu se však nedočkali. První větší možnost sobotního klání byla k vidění po necelých dvaceti minutách hry.

Nejlepší střelec Wolves Jiménez, který má na kontě solidních patnáct ligových branek, se tentokráte probojoval k hlavičce u pravého rohu brankového území. Nicméně mexický útočník hlavičkoval jen k bližší konstrukci a tam byl připraven brankář Nyland, jenž nadvakrát zkrotil balón ve svých rukavicích. Přesně v polovině úvodního dějství zahrozil mírný favorit podruhé, o změnu stavu se chtěl postarat Doherty.

Ten se chytře zbavil protihráče, poté si navedl míč až do šestnáctky protivníka, ovšem jeho prudký projektil letěl kolem pravé tyče. Villans neproměnili svou největší příležitost tohoto utkání zhruba deset minut před přestávkou. Grealish se přiblížil s balónem ke středu hrací plochy a nakonec zkusil štěstí z dvaceti metrů, ale gólman Rui Patrício měl dobrý výhled a nepříjemný skákavý pokus ukryl ve svém náručí.

Ještě do přestávky zahrozil na opačné straně Jota, avšak v nadějné pozici neseřídil mířidla přesně a pálil nad břevno. Rozhodující okamžik se zrodil v 62. minutě. Čtyřiadvacetiletý belgický reprezentant Leander Dendoncker po dobré práci od Jonnyho Castra přelstil bránícího Douglase Luize a jeho nechytatelná křižná rána z patnácti metrů zapadla přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Aston Villa se ve zbývajícím průběhu snažila něco vymyslet, jenže defenzivu Wanderers nijak výrazněji neohrozila.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele