18. kolo
21.12.2019 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Southampton zvládl bitvu o záchranu proti Aston Ville a zvítězil 3:1

Důležitý zápas o udržení v anglické Premier League nakonec lépe zvládli hosté ze Southamptonu, kteří zvítězili po výsledku 3:1 a podařilo se jim tak opustit sestupové příčky. Na kontě mají osmnáct bodů a posunuli se na sedmnáctou pozici, před svým sobotním rivalem si vytvořili tříbodový odstup. Domácí prohráli na nejvyšší scéně již počtvrté za sebou a v tabulce klesli na osmnácté místo, před devatenáctým Norwichem jsou o body tři.

Úvodní čtvrthodina nic zajímavého nepřinesla, následně mohli jít z ničeho nic do vedení Villains. Střílený centr z levé strany propadl až k volnému El Ghazimu, který však z mírného úhlu z otočky nedokázal vyzrát na připraveného brankáře McCarthyho. Krátce na to zahrozili na opačné straně také Saints, nicméně po prudkém pasu Redmonda z levého křídla hlavičkoval mimo prostor tří tyčí nabíhající Long.

Hosté se dokázali dostat do vedení po dvaceti odehraných minutách. Po hezké akci středem hřiště obdržel krásnou přihrávku za obranu protivníka Long a vystřelil. Gólman Heaton vyrazil balón před sebe k osamocenému Dannymu Ingsovi, který neměl s dorážkou do prázdné branky žádné problémy. Southampton po vstřelené brance ještě více ožil a ve 26. minutě mohl pojistit svůj náskok, ovšem po hlavičce Longa a teči Hauseho zasahoval na brankové čáře fantastický Heaton.

Hosté přeci jen zvýšili svůj náskok za dalších pět minut. Ward-Prowse rozehrál rohový kop z levé strany a před hranicí brankového území našel hlavičkujícího Jacka Stephense, jenž překonal marně se natahujícího strážce Aston Villy. V nastaveném čase úvodního dějství byl blízko ke snížení Guilbert, ale jeho ránu z osmnácti metrů odvrátil jednoruč na rohový kop pozorný McCarthy. Saints definitivně rozhodli o svém úspěchu šest minut po přestávce.

Podruhé v tomto střetnutí skóroval Ings, když po pobídce od Redmonda a smolného zásahu střídajícího Nakamby zavěsil z mírného úhlu do pravé šibenice - 0:3. Zhruba po hodině hry mohl přidat čtvrtou trefu FC aktivní Redmond, jenomže pálil do bližší boční sítě. Villains alespoň korigovali výsledek v 75. minutě, krásná rána Jacka Grealishe z hranice šestnáctky zaplavala přímo k pravé konstrukci. Domácí se na další snížení se až do závěrečného hvizdu nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele