34. kolo
09.07.2020 21:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Manchester United vyhrál v lize počtvrté v řadě, venku skolil Aston Villu

Manchester United dokázal počtvrté v rámci Premier League vsítit minimálně tři góly na jedno utkání, přičemž na vidlích The Red Devils tentokráte skončila Aston Villa. Ta zaznamenala naopak svou třetí porážku za sebou a i nadále se nachází v sestupovém pásmu, přičemž na sedmnáctou příčku ztrácí po čtyřiatřiceti odehraných kolech již čtyři body.

Situace se pro Villans opravdu nevyvíjí nikterak dobře. Rozhodně jim nenahrál do karet ani fakt, že Watford, jenž v tuhle chvíli jako poslední drží poslední bezpečnou pozici, v úterý uspěl naplno proti Norwichi. Ve posledních čtyřech zápasech, v nichž narazí na Crystal Palace, Everton, Arsenal a West Ham, budou muset hodně zabrat, aby se zachránili.

United potvrdili, že ani po koronavirové přestávce neztratili nic ze svého elánu, jaký nabrali krátce už před pandemií, a protáhli svou šňůru neporazitelnosti už na sedmnáct duelů v řadě napříč všemi soutěžemi. Pořád se tak tlačí na strategické umístění v první čtyřce, od čtvrtého Leicesteru jsou vzdáleni na rozdíl pouhého jednoho bodu, od třetí Chelsea pak na dva.

Domácí zahrozili jakýmsi způsobem jako první, to když si ve 4. minutě narovnal míč na svou levačkou El Ghazi a po zemi vypálil, nicméně jeho pokus byl slabý, a tak skončil pouze v zámezí. V o dost lepší pozici se objevil v 18. minutě Grealish, jehož na zadní tyčce našel svým pasem Konsa, nicméně následné zakončení skončilo také pouze vedle brány.

Jednu z největších možností celého střetnutí si Aston Villa vytvořila ve 25. minutě. Pogba ztratil míč ve středu pole na úkor napadajícího Trézégueta, ten popoběhl kousek dopředu za vápno a technicky vypálil, ke své smůle ovšem orazítkoval jen vnější hranu tyčky. Neproměňovat šance, to se přitom nakonec svěřencům kouče Deana Smitha šeredně vymstilo.

Manchester působil v první třetině tohoto měření sil trochu ospalým dojmem, pak ovšem na řadu přišla nařízená penalta za kontakt bránícího Konsy vůči podnikajícímu Brunovi Fernandesovi ve vápně. Sudí Moss ukázal, trochu nečekaně a přísně, na bílý puntík, pokutový kop proměnil sám faulovaný, a najednou se hosté začali dostávat do optimální pohody.

A v závěru dějství prvního se jim podařilo svůj náskok ještě navýšit. Podnikli rychlý výpad směrem dopředu, Martial přenechal balón Greenwoodovi, který dostal od svých protihráčů příliš času a prostoru pro střelbu, a poslal tak parádní pumelici na bližší tyčku. Ve 49. minutě mohl pojistit vedení Wan-Bissaka, jenomže svou hlavičkou trestuhodně bránu minul.

Tým manažera Oleho Gunnara Solskjaera zlomil definitivně odpor svého protivníka v 58. minutě. Bruno Fernandes rozehrál rohový kop dlouhou přihrávkou za šestnáctku, tam číhal Pogba, jenž poté zamířil chytře do spodního rohu domácí svatyně. Birminghamský celek pak již nenašel síly na žádnou odpověď ve zbývajících minutách. A vlastně jen rezignoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
frederik

1:1

Reagovat
Rezan

Ta penalta to je mi tak líto, kazí to pocit z výsledku. Nesnášim penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele