15. kolo
05.12.2019 21:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal nezabral ani proti Brightonu a prohrál 1:2

Trenérská kariéra Freddieho Ljungberga začíná velmi neslavně. Dočasný trenér Arsenalu si po remíze s Norwichem neužil chuť vítězství ani v domácím zápase s Brightonem, který si naopak po kvalitním výkonu odváží z Londýna všechny body za výhru 2:1. Na úvodní trefu Webstera ještě dokázal odpovědět Lacazette, ovšem deset minut před koncem vrátil vedení na stranu hostí Neil Maupay.

Stejně jako v minulém kole s Norwichem nastoupil Arsenal do zápasu velmi aktivně, ovšem navzdory výrazné převaze se domácím nepodařilo skórovat a po slibné čtvrthodině jejich elán začal vyprchávat. S postupem první půle se tak čím dál více ke slovu začal dostávat Brighton, který svého favorizovaného soupeře do přestávky výrazně přestřílel a po právu se také ujal vedení.

Seagulls se v posledních týdnech takřka výhradně prosazují ze standardních situací a nejinak tomu bylo i na Emirates Stadium, kdy se zmatky v šestnáctce Arsenalu po rohovém kopu podařilo využít Adamu Websterovi, jenž bez váhání zabořil míč do sítě. Když pak po centru Aubameyanga Mat Ryan brilantně vychytal hlavičkujícího Joea Willocka, domácí diváci na prořídlých tribunách vyprovodili o přestávce své hráče hlasitým projevem nespokojenosti.

Po vzoru Unaie Emeryho ani Ljungberg na nic nečekal a hned o přestávce sáhl k prvnímu střídání, kdy Willocka nahradil Nicolas Pépé. Rekordní posila Kanonýrů měla na vývoj utkání okamžitý vliv, neboť právě Pépé vybojoval krátce po změně stran rohový kop, z nějž skóroval Alexandre Lacazette, na jehož dlouhou hlavičku k zadní tyči si sice Mat Ryan Sáhl, ale pod tlakem Seada Kolašinace již míč nestihl zastavit v cestě za brankovou čáru.

Domácí vzápětí mohli utkání otočit ve svůj prospěch, když se po další dobré práci Pépého vyřítil do úniku Aubameyang, jeho potenciálně gólovou ránu však na poslední chvíli stihl zablokovat bránící Alzate, a Luizův gól z voleje po standardní situaci správně neuznal videorozhodčí.

Tak jako v první půli však Arsenal s přibývajícími minutami přenechal herní iniciativu soupeři a Brighton nabídnuté příležitosti znovu beze zbytku využil. Mooyův centr z levé strany našel v hloubi šestnáctky Neila Maupaye, jenž zamířil hlavou přesně k tyči a vrátil hostům vedení.

Arsenal měl opětovné srovnání na dosah prostřednictvím střídajícího Martinelliho, jenže kvalitní hlavičku brazilského forvarda zvládl Ryan bravurně vytěsnit na roh. Graham Potter tak po štaci v Östersundsu dokázal již podruhé vyplenit Emirates Stadium a Brighton výhrou 2:1 poskočil od sestupového pásma na vzdálenost čtyř bodů. Arsenal je na tom o pouhý bod lépe...

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele