9. kolo
20.10.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Watford FC 0:2

Sotva mohl nováček z Wolverhamptonu nabýt dojmu, že se na prvoligové úrovni již nemá čeho bát, přišel okamžitý návrat do reality. Tým Nuna Espírita Santa totiž na domácí půdě podlehl Watfordu, který rázně uťal vlastní sérii porážek, a to díky dvěma slepeným gólům, jež od sebe nedělilo ani šedesát vteřin. Oba týmy se tak po výsledku 0:2 nadále přetahují v horní polovině tabulky o pohárové příčky.

Wolves do utkání vstupovali s šestizápasovou šňůrou bez porážky, takže nebylo žádným překvapením, když Nuno i podeváté za sebou nominoval tutéž základní jedenáctku. To hosté byli nuceni sáhnout k výrazné obměně útoku, neboť kapitán Troy Deeney vinou zranění nemohl nastoupit a příležitosti se tak dočkal uzdravivší Gérard Deulofeu, stejně jako dosavadní náhradník Isaac Success. Klenoty v týmu Hornets se však nacházejí na jiných postech. Roberto Pereyra a Abdoulaye Doucouré si v první půli podmanili hřiště na přelomu dvaceti odehraných minut se postarali o klíčový posun skóre ve prospěch hostí.

Nejprve ze souhry této watfordské dvojky těžil Etienne Capoué, jehož následná dalekonosná rána skrze nohy bránícího Coardyho nachytala Ruie Patrícia v nedbalkách, a než se Wolves stihli vzpamatovat, bylo jejich manko rázem dvojnásobné. Nezastavitelný Doucouré vybojoval míč ve středu pole, předal jej Pereyrovi a argentinský křídelník vytáhl exkluzivní zakončení "šajtlí", po němž se Patrício natahoval marně. Pro domácí mohlo být záhy dokonce ještě hůř, ovšem sudí Mason nakonec vyhodnotil, že faul na Successe se odehrál těsně před pokutovým územím a nařídil pouze přímý kop.

Před Wolverhamptonem stála po změně stran velká překážka, s níž si domácí nezvládali poradit. Brankář Ben Foster se nakonec ani výrazněji nezapotil, neboť Watford po nedávném čtyřgólovém fiasku s Bournemouthem podal plně soustředěný výkon, a tak musel Foster zlikvidovat snad jen Bolyho pokus o střelu patičkou. Ty nejlepší příležitosti totiž Wolves zahodili bez cizího přičinění, ať už v případě střídajícího Cavaleira, nebo Héldera Costy. Watford se tak po čtyřech neúspěšných vystoupeních vrátil zpět na vítěznou vlnu a v tabulce je znovu před svým sobotním soupeřem.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele