5. kolo
16.09.2018 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hart dělal, co mohl, prohře Burnley na hřišti Wolves však nezabránil

Wolverhampton přehrál Burnley a připsal si druhou výhru po návratu do nejvyšší soutěže. Domácí mohli vyhrát i vyšším rozdílem, avšak především v prvním poločase čaroval brankář Clarets Hart. Hosté po další ztrátě zůstávají na sestupových pozicích.

Vlci do utkání nastoupili ve stejné sestavě, která před reprezentační pauzou zařídila výhru na hřišti trápícího se West Hamu. Hostům se naopak před dvoutýdenní přestávkou nepovedlo klání s Manchesterem United, což chtěla napravit částečně pozměněná jedenáctka vyvolených. Nově se do sestavy zařadili záložník Gudmundsson a útočníci Barnes s Vokesem.

Wolves měli v první pětačtyřicetiminutovce více ze hry, ale žádnou z příležitostí nedokázali přetavit v gól. Obrovskou šanci měl v jedenácté minutě obránce Boly, jehož po rychlé rozehrávce rohového kopu vychytal zblízka gólman Clarets Hart. Další skvělý zákrok si bývalý anglický reprezentant připsal po půlhodině hry, kdy kryl střelu asi z deseti metrů. Dorážku hlavou od Jiméneze zase odvrátil obránce.

Hart byl jednoznačným hrdinou první půle, což potvrdil ve 31. minutě, kdy nejprve kryl střelu z pravé strany, následnou dorážku zblokoval opět obránce a s dalším centrem do pokutového území si zase poradil strážce svatyně Burnley. Těsně před přestávkou se pumlíč po rohovém kopu odrazil na kraj velkého vápna k Bolymu, jenž vystřelil těsně nad břevno.

Dvě minuty po změně stran mohl velkou chybu v rozehrávce soupeře potrestat domácí Jiménez, avšak po rychlém protiútoku přestřelil bránu. Po hodině hry se Wolverhampton konečně dočkal zasloužené branky. Doherty vnikl do pokutového území Clarets, kde předložil míč Jiménezovi, jenž se ve své další šanci tentokrát nemýlil a přizemní střelou k pravé tyči překonal Harta.

Hosté se po inkasované brance konečně probudili. Přispěl k tomu také střídající Vydra, který v 67. minutě vypálil z ostrého úhlu těsně vedle brány, kterou hájil do té doby nepříliš zaměstnaný Patrício. Kromě této akce se však Clarets nezmohli na větší odpor, naopak mohli dostat ještě jeden gól. Bonatinimu se sice nakonec nepodařilo úspěšně zakončit akci od Traorého, přesto se Vlci po záverečném hvizdu mohli radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele