35. kolo
20.04.2019 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolverhampton selhal v koncovce a s Brightonem tak jen remizoval bez branek

Wolverhampton nedokázal potvrdit úlohu jasného favorita proti Brightonu a v domácím prostředí se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru, opět si tak zkomplikoval cestu do pohárové Evropy. Momentálně mu patří desáté místo s osmačtyřiceti body, nicméně za sedmým Evertonem zaostává pouze o skóre. Hosté naopak získali nesmírně cenný bod v boji o záchranu a jsou sedmnáctí se čtyřiatřiceti body.

Již v úterý zavítají k dohrávce 33. kola do Londýna a pokusí se o senzaci proti letošnímu semifinalistovi Ligy mistrů Tottenhamu. Před osmnáctou sestupovou příčkou Cardiffu City disponují tříbodovým náskokem, který pro zbývající průběh Premier League nemusí být vůbec dostačující. Wolves ve středeční dohrávce 31. kola přivítá jiný londýnský celek Arsenal a při případném tříbodovém zisku se může posunout na kýženou sedmou pozici.

Domácí drželi balón z téměř sedmdesáti procent a soupeře přestříleli ve vysokém poměru 18:4, jenomže v tomto zápase je trápila produktivita. Brighton se soustředil pouze na defenzívu, což potvrzuje statistika. Albion totiž nezaznamenal jediný pokus mezi tři tyče. První větší příležitost se urodila zhruba deset minut před přestávkou, kdy ze čtrnácti metrů napřáhl Jota a jeho přízemní pokus proletěl zhruba o půl metru vedle vzdálenější konstrukce.

Stejný hráč mohl otevřít skóre sobotního duelu v první nastavené minutě úvodního dějství, ale po tečovaném centru Nevese orazítkoval svým volejem z hranice brankového území břevno. Hosté si vypracovali jedinou výraznější šanci v 54. minutě, kdy z dobrých pětatřiceti metrů vypálil Kayal a jeho bomba málem zaskočila gólmana Patrícia, neboť proletěla o několik decimetrů nad horní tyčkou.

Hosté se s přibývajícím časem stále častěji stahovali před vlastní pokutové území, velké štěstí měli v 74. minutě. Aktivní dvaadvacetiletý portugalský záložník Jota po parádním obloučku Mexičana Jiméneze hlavičkoval ze šesti metrů do levé tyče, střídající Belgičan Dendoncker se při dorážce zjevil až příliš blízko před brankářem Ryanem a po zemi trefil jeho nohy. Brighton pak nerozhodný výsledek ubránil a z Molineux Stadium proto odjížděl spokojen.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele