9. kolo
20.10.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 0:1

Počtvrté za sebou Tottenham v Premier League vyhrál a dostal se na bodovou úroveň se třetí Chelsea. Spurs se pomalu dostávají do kýženého rozpoložení, ve kterém dokážou urvat všechny tři body i přesto, že v utkání nejsou ani zdaleka suverénní. Proti West Hamu musel Kohouty zachránit výtečný Hugo Lloris, který se vedle jediného střelce Erika Lamely stal hrdinou zápasu.

Právě argentinský záložník mohl uvolnit místo v sestavě uzdravenému Christianu Eriksenovi, nakonec ale Mauricio Pochettino svůj dánský klenot nechal ještě odpočívat. A vyplatilo se. Tottenham zvítězil o gól už potřetí z posledních čtyř klání a tenhle úsporný režim je jistě pozitivním příslibem. Spurs totiž konečně vítězí i v zápasech, kdy nepředvádí ideální výkony, což je vlastnost, jež mu dřív chyběla.

Tottenhamu k vítězství stačily dvě střely na bránu. A hned ta první - dvě minuty před koncem prvního dějství - byla vítězná. Skvělý centr Sissoka si v náběhu našel zmíněný Lamela a hlavou prodloužil míč za Fabianskiho záda. Ještě v nastaveném čase pak Lamela tentokrát centroval a odražený balón mohl poměrně pohodlně uklidit do brány Davinson Sánchez, ale tentokrát Fabianski dobře kryl.

Druhý poločas, to byla one-man show Huga Llorise. Tottenham se po změně stran nedostal vůbec k ničemu a de facto čekal na vyrovnání. To ale neustále odmítal francouzský gólman. Třeba hned po pár minutách senzačně vytáhl z šibenice Arnautovićovu hlavičku, aby rakouskému útočníkovi překazil radost i později po střele z hranice vápna.

West Hamu se nakonec podařilo Llorise překonat a opět u toho byl Marko Arnautović. Právě jeho postavení mimo hru ale zapříčinilo, že branka Chicharita nemohla být uznána a radost bylo třeba odložit na neurčito. Slavit totiž mohl Tottenham - a to hlavně díky tolik zmiňovanému muži mezi třemi tyčemi. V nastaveném čase Chicharito nasadil jesle Alderweireldovi, Arnautović ve vápně přetlačil Davinsona a zjevil se sám před Llorisem. Následnou střelu ovšem namířil do vyběhnuvšího kapitána Tottenhamu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
duloig

1:0 COYI ⚒️

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Škoda nevyužitých šancí. Dát gól začíná být problém. Remíza by byla spravedlivější. Potěšil mě start Cresswella COYI!!!

Reagovat
DUCK11

Vydreté víťazstvo po nedobrom výkone, ale aj také sa počítajú

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele