29. kolo
03.03.2019 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Watford FC - Leicester City 2:1

Premiéra Brendana Rodgerse na lavičce Leicesteru nakonec nedopadla podle představ - Lišky totiž už od páté minuty prohrávaly, a ačkoliv se jim v poločase druhém podařilo srovnat krok, branka Graye z nastaveného času znamenala, že bývalý kouč Liverpoolu a Celticu nakonec ze svého prvního zápasu v novém působišti odešel s prázdnou.

Leicesteru skutečně vůbec nevyšel vstup do utkání. Už po třech minutách hry se po standardní situaci dostal do vyložené příležitosti Mariappa, fantastickým reflexem se ovšem blýskl brankář Schmeichel. Hosté však toto varování nebrali na zřetel a o další dvě minuty později již byli potrestáni. Tentokráte rozehrál standardní situaci Deulofeu, prudkým stříleným centrem našel hlavu Deeneyho, který balón jemným dotekem usměrnil za záda dánského brankáře.

Hosté se do pořádného tempa dostali až po více než dvaceti minutách hry a sami hráči Watfordu jim málem nabídli výhodu přesilové hry. Mariappa totiž špatně zpracoval zpětnou přihrávku spoluhráče, napadající Vardy mu míč vypíchl a řítil se na branku domácích, jenže byl zastaven nedovoleným počínáním zadáka domácího celku. Hlavní rozhodčí však byl benevolentní a z kapsičky vytáhl pouze žlutou kartu, i když opakované záběry ukázaly, že příhodnější by byl spíše přísnější trest. O další vzrušení se postaral opět Mariappa, který po rohovém kopu zahrál rukou uvnitř vlastního pokutového území, ani tentokráte však nebyli domácí potrestáni, jelikož rozhodčí jeho počínání považoval za neúmyslné, a tak penaltu nenařídil. První poločas zakončila rána Doucoureho, kterou však Schmeichel zlikvidoval.

Na startu druhého dějství vystrašil příznivce Watfordu nepovedeným centrem Chilwell, míč z jeho kopačky totiž k údivu všech skončil na břevně domácí branky. Hosté každopádně v druhém poločase výrazně zlepšili svůj výkon a také za něj byli patnáct minut před koncem odměněni. Tielemans krásnou kolmicí vybídl Vardyho, který se dostal za domácí beky a precizním zakončením z hranice vápna srovnal na 1:1.

Leicester si však bod za remízu neodvezl, v nastaveném čase totiž nepříliš šťastně rozehrál Schmeichel, Deeney pak z prvního doteku parádně oslovil Graye, který si míč zvládl pod tlakem zpracovat a ještě lépe zakončit, čímž svému týmu vystřelil všechny tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tady už se nehraje ani o pohary a ani o sestup,takže tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele