1. kolo
11.08.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Watford FC - Brighton & Hove Albion 2:0

Watford a Brighton se v loňské sezóně umístily v tabulce těsně za sebou a i letos je bookmakeři pasují mezi celky, jejichž hlavním cílem bude především udržet se mezi elitou. Vstup do sezóny mnohem lépe zvládli Hornets, kteří nedovolili svému soupeři ani jednu střelu na bránu a zaslouženě zvítězili 2:0. O oba góly se postaral argentinský záložník Roberto Pereyra.

Svěřenci trenéra Gracii zápasu dominovali od samého začátku. V první zajímavé příležitosti se po dlouhém výkopu Bena Fostera, letní posily ze sestoupivšího West Bromwiche, zjevil Andre Gray, střelou z úhlu si však na Matthewa Ryana nepřišel. Australský gólman se vyznamenal i o pár minut později, když vychytal Deeneyho, zakončujícího nějakých šest metrů od brány, načež dorážka Graye skončila nad.

Hosté z jihu Anglie se poprvé osmělili po dvaceti minutách hry. Tehdy pravý obránce Bruno našel svým centrem v nadějné pozici Dalea Stephense, ten však zamířil těsně vedle levé tyče. Pro asistujícího Bruna to byla jeho dnešní poslední akce, neboť o chvíli později musel kvůli zranění střídat a přepustit své místo Gaëtanu Bongovi.

V 35. minutě padl úvodní gól zápasu a nutno poznamenat, že opravdu stál za to. Centr Holebase od rohového praporku doplachtil k Robertu Pereyrovi, jenž číhal na hranici pokutového území, sedmadvacetiletý středopolař se do míče opřel přímo z voleje a nechytatelnou dělovkou otevřel skóre. Brankář Ryan si na balón sáhl, vytěsnit mimo tři tyče ji už ovšem nedokázal.

Watford svůj náskok navýšil krátce po změně stran, ještě před tím ale hlavičku Christiana Kabaseleho po další standardce Holebase zastavilo břevno. Druhá branka přišla ve 49. minutě, kdy defenziva Brightonu nechala příliš prostoru Robertu Pereyrovi, který si připravil míč na pravačku a obstřelem na zadní tyč uzavřel na konečných 2:0.

Hosté se na odpor nezmohli, naopak domácí si svůj pohodlný náskok v klidu hlídali. Navíc mohli i skóre ještě navýšit, kdyby jen Troy Deeney měl lépe seřízená mířidla. Po závěrečném hvizdu ho to ale nikterak nemrzelo, neboť jeho tým odšpuntoval sezónu nejlépe jak mohl.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele