25. kolo
02.02.2019 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dúbravka stál Newcastle body, Tottenham je po výhře 1:0 druhý

Tottenhamu to prostě lepí. Potřetí za sebou se v lize se soupeřem trápil a potřetí za sebou udeřil v poslední desetiminutovce. Tentokrát se obětí stal houževnatý Newcastle, který dvakrát odvracel míč z brankové čáry, a nakonec ho zradila jedna z největších opor. Střelu Sona měl Dúbravka snadno chytit, jeho chyba stála Magpies cenný bod.

Na obranu Spurs je potřeba říct, že byli skoro celý zápas lepší a tahali za delší konec. V prvním poločase hrozili domácí hlavně přes centry - jako v sedmnácté minutě, kdy se Lucas zjevil před brankou a hlavičkou v dobré pozici minul. Podobná akce vytvořila šance i pro Erika Lamelu, centr Vertonghena prodloužil argentinský záložník do břevna.

Jedinou střelu na branku v prvním dějství měl na svědomí Sissoko, jenž se napřáhl do odraženého míče po rohovém kopu a donutil Dúbravku jít rychle na zem. Newcastle se do blízkosti Llorisovy branky dostával sporadicky a vždy tratil na přílišné liknavosti. Ve vápně kličkovali Rondón a za pár minut i Ayoze Pérez - a nikdy z toho nebyl ani střelecký pokus.

Po změně stran to ale byli hosté, kdo jako první pořádně postrašil gólmana. Bylo pět minut po hvizdu, když Yedlin poslal do vápna dobrý centr a Rondón hlavou poslal míč do tyčky. Krátce nato zkoušel štěstí zpoza vápna Ritchie a Lloris se konečně musel předvést. Vyloženou robinzonádu ale vytáhl až proti střele Péreze.

Newcastle využil i notné dávky štěstí a obranářské pohotovosti. V pětašedesáté minutě se div neblýskl geniální patičkou Christian Eriksen, který prodloužil mimo dosah gólmana Sonovu hlavičku. Heroickým skluzem ale včas zakročil Schär a odpravil míč z brankové čáry. Totéž zopakoval deset minut před koncem utkání Ritchie - a znovu po Eriksenově teči.

Tottenham se dočkal v 83. minutě a paradoxně se prosadil zásluhou minely Martina Dúbravky. Slovenský gólman je obvykle pro Newcastle oporou, když ale Sonovi sklepl míč Llorente a korejský forvard poslal na branku prudkou přízemní ránu, propustil zdánlivě snadný míč pod rukama.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
NuFc23

Aspon X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
NuFc23

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko - Lucas, Son, Eriksen - Llorente

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele