38. kolo
12.05.2019 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham remizoval s Evertonem a zajistil si postup do Ligy mistrů

Ani čím dál početnější marodka a vyčerpávající zápasy v Lize mistrů neobraly Tottenham o zajištění účasti v milionářské soutěži i pro příští ročník. Spurs sice v závěrečných kolech Premier League pravidelně ztráceli, a nakonec je dokonce stihla předskočit Chelsea, ovšem alespoň čtvrté místo tým Mauricia Pochettina dokázal uhájit před odvěkým rivalem Arsenalem, a to díky remíze 2:2 s Evertonem.

Domácí ještě museli být plní dojmů z dramatického semifinálového duelu s Ajaxem Amsterdam, v němž si zajistili postup do vysněného finále v poslední minutě nastavení, a v posledním ligovém kole sezony je o jistotu čtvrtého místa mohla obrat jen vysoká porážka v kombinaci s rovněž výraznou výhrou Arsenalu v Burnley, ovšem i tak do zápasu naskočili tím nejlepším možným způsobem. Hned po třech minutách hry totiž po Lamelově rohovém kopu udeřil Eric Dier a poslal svůj tým do brzkého vedení.

S přibývajícími minutami však bylo patrné, že už tak hubený kádr Spurs s několika zraněnými a k tomu i vykartovaným duem Son-Foyth své fanoušky na závěr ligového ročníku žádným atraktivním fotbalem nepotěší. Iniciativy se tak chopili hosté a nebýt pohotového zákroku Huga Llorise po půlhodině hry, srovnali by zásluhou přízemní rány Bernarda.

Když ale převaha hostí nepřinášela další brankové příležitosti, sáhl manažer Marco Silva po hodině hry ke dvojímu střídání, jež záhy skutečně přineslo ovoce. V 69. minutě se právě po kombinaci střídajících Gomese s Lookmanem a asistenci Sigurdssona postaral o srovnání na 1:1 Theo Walcott, pro nějž šlo již o desátý gól či asistenci ve vzájemných zápasech s Tottenhamem, což na dálku kvitovali jeho bývalí spoluhráči a příznivci z Arsenalu. Jen chvíli nato pak Toffees dokonce zápas strhli na svou stranu, neboť v šestnáctce po rohovém kopu zareagoval na odražený míč nejrychleji Cenk Tosun a připsal si vůbec první zásah po dlouhém šestnáctizápasovém půstu.

V kombinaci se souběžným vedením Arsenalu tak najednou oba severolondýnské kluby držely tentýž bodový zisk a ve prospěch Spurs již hrála "jen" výhoda lepšího skóre o pět branek, ovšem čtvrthodinu před koncem jakékoli drobné obavy rozptýlil Christian Eriksen. Dánský reprezentant potvrdil pověst špičkového exekutora přímých kopů a jeho přesná rána zaskočila brankáře Pickforda, jenž těsně před rozehráním vykročil opačným směrem a nestihl již zareagovat.

Tottenham tak zakončil své letošní ligové působení na 71 bodech, jež stačí na čtvrté místo, a připsal si kuriózně teprve druhou remízu za celou sezonu. Nejdůležitější však bylo z pohledu domácích, že si nikdo ze zúčastněných hráčů nepřivodil další zranění, a nyní mohou Spurs šetřit síly a připravovat se na klíčový zápas sezony v podobě finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Everton stejně jako loni končí osmý.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pharrell

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Sissoko - Alli, Eriksen, Lucas - Llorente

Hlavne neprehrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Verts bohužel nebude, na stopera asi Dier a Skippy místo něj, nic lepšího asi poskládat nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by stopera moh zahrát Davies. Wanyama hrát může, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
Gunner14

0:4 Walcott 5x

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
frederik

2:3

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele