20. kolo
30.12.2018 15:15 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Citizens po dvou porážkách konečně vyhráli.

Že ve fotbal umí hrát pořádnou roli drobné detaily, o tom se v neděli odpoledne přesvědčili v Southamptonu. Kdo ví, jak by se duel vyvíjel, kdyby zápas řídil jiný rozhodčí, někdo, kdo by hraniční souboj Zinčenka s Ward-Prowsem posoudil jako penaltový. Domácí celek by se tak po půlhodině hry mohl dostat do vedení a těžko říct, jestli by se s takovou situací zvládl psychicky nahlodaný celek z Manchesteru vyrovnat. Jenže to je kdyby - hlavní sudí na penaltový puntík neukázal, krátce před pauzou si paradoxně právě Ward-Prowse vstřelil vlastní gól a Citizens pak již neměli žádný problém.

Zápas začal skutečně ve velkém tempu a už po pár minutách se hnán domácími příznivci řítil do vyložené šance Austin, jenže v rozhodující chvíli jej zradilo zpracování. Domácí tým za to stihl takřka okamžitý trest - na druhé straně se podél brankové čáry do pokutového území prosmýkl Bernardo Silva, chytrou přihrávkou oslovil Davida Silvu, který míč bez větších potíží dopravil do sítě. Dvoubrankové vedení mohl hostům vystřelit Agüero, ten ovšem ve vyložené šanci z malého vápna nastřelil jen brankáře McCarthyho.

A tak se připomínat začal také Southampton - hlavičku Austina po rohovém kopu ještě zvládl zpacifikovat Ederson, když pak ale na vlastní polovině hřiště hrubě chyboval Zinčenko, tak už ani hostující brankář nezamezil pumelici Hojbjerga v cestě do sítě. Otřesení hosté pak měli velké štěstí při zmíněném střetu Zinčenka s Ward-Prowsem, těsně před poločasovým hvizdem se jim však podařilo vrátit do sedla. To se rychlonohý Sterling protáhl kolem Warda-Prowse a před branku adresoval zpětný míč, který ale záložník Southamptonu nešťastně tečoval za záda vlastního brankáře.

A aby toho nebylo málo, ještě do poločasového hvizdu našel Zinčenko přesným centrem Agüera, kterého obrana Southamptonu ponechala na malém vápně trestuhodně volného, a rázem byl náskok favorita utkání dvoubrankový.

A takový luxus už Guardiolovi svěřenci neprohospodařili. Navýšit vedení mohl Agüero, který pohotovou ranou z otočky orazítkoval břevno, stejně tak Mahrez, který ale v samostatném úniku nevyzrál na McCarthyho. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Hojbjerg, nesmyslným skluzem přejel Fernandinha a od hlavního rozhodčího vyfasoval rovnou červenou kartu. Citizens se tak po dvou porážkách vrací na vítěznou vlnu, posunuli se zpátky na druhé místo tabulky a před čtvrtečním soubojem s vedoucím Liverpoolem na něj mají sedmibodovou ztrátu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
MCFC_8

Bezpodmienene VYHRAT! Ederson- Zinchenko, Laporte, Stones, Danilo- Ferna, D. Silva, KDB- Sane, Kun, Mahrez...Sterlinga by som posadil, v Lestri mu to neslo a Walker tiez nech si este posedi

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je spatne obdobi. Zde uz se musi brat tri body!

0:3

Sestava: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko (Danilo klidne vlevo), Fernandinho, De Bruyne, David Silva, Sane, Sterling, Aguero.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kevin zas out

Reagovat
MCFC_8

Vraj nejaky kopanec...ale snad na Liverpool bude ok...ale Ferna je spat!

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
diastan

Dnes konečně výhra

Reagovat
MCFC_8

My to ciste konto asi tak skoro neudrzime...skoda tych zahodenych sanci, ale aspon 3 body doma a treba sa pripravit na Pool

Reagovat
t0mmy33MCFC

S tema cistyma kontama to s Pepkem a jeho stylem hry bylo vzdycky slozity, vetsinu golu dostavame po chybach v kombinaci nez ze by si souper vypracoval nejaky vylozene svoje akce...

Reagovat
MCFC_8

To je pravda, ale zase zo zaciatku sezony sme tahali peknu snuru bez inkasovaneho golu...ale najvacsi paradox by bol keby sme nahodou udrzali ciste konto s Poolom, to by bolo perfektne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele