33. kolo
05.04.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Liverpool otočil v Southamptonu a dočasně zase vede tabulku

Hráči Liverpoolu dokázali zvrátit nepříznivý vývoj v Southamptonu a vrátili se do čela ligového pelotonu. Skóre otevřel v první desetiminutovce Long, ovšem ještě do poločasu srovnal Keïta a v závěru dokonali obrat Salah a Henderson.

Začátek utkání byl pro Reds velkým šokem. Nejenže se nemohli dostat do větších příležitostí, ale navíc jim v deváté minutě uštědřili Saints studenou sprchu. Bertrandův centr z levé strany za sebe hlavou prodloužil Höjbjerg, míč propadl až k Shaneu Longovi, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil a nedal Alissonovi sebemenší šanci.

Až po čtvrthodině vystrčili růžky i Kloppovi svěřenci. Po Salahově centru hlavičkoval velmi nebezpečně Mané. Gunn jeho pokus zlikvidoval a jelikož neuspěl ani Keïta s dorážkou, zůstala tato šance nevyužitá.

Kontroverzním způsobem dokázali Liverpoolští deset minut před pauzou vyrovnat. Alexander-Arnold poslal míč na v ofsajdu stojícího Salaha, sudí postavení mimo hru neodpískal a po následné akci a nákopu Alexandra-Arnolda se k hlavičce dostal Keïta. Gunn si sice na míč sáhl, v cestě do sítě mu ovšem nezabránil.

V poločase druhém se dlouho nic nedělo, jeden z těch nebezpečnějších pokusů měl na svědomí Firmino, přes domácí obranu však neprošel. Až v osmdesáté minutě zahrával Southampton rohový kop, jenže Höjbjerg vápně ztratil míč, čímž umožnil Salahovi vyrazit do brejku. Egyptský útočník se na půlce ujal míče a po povedeném sólu nechytatelně zakončil.

Netrvalo dlouho a bylo definitivně hotovo. K přetaženému pasu po pravé straně hřiště se dostal Firmino, umotal Bednareka a parádním pasem vyzval Hendersona ke skórování. Anglický středopolař nezklamal a zpečetil vítězství Liverpoolu.

Náskok Kloppovy družiny na Manchester City činí dva body, Citizens však mají utkání k dobru. Southampton zůstává na šestnácté pozici s pětibodovým náskokem na sestupové příčky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

O:5

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
Adhol

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Adhol

Bojim bojim, ale snad to dáme. 0:1

Reagovat
M1ck0

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Long - Keita, Salah, Henderson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele