5. kolo
17.09.2018 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Brighton & Hove Albion 2:2

Žádný nudný pondělní zápas dvou týmů z dolní poloviny tabulky, ne, ne. Nefalšované jižanské derby. Southampton doma přivítal Brighton a vypjaté klání nabídlo atraktivní podívanou. Saints nestačil famózní gól Højbjerga ani dvougólové vedení. Skvělý výkon hostí ve druhé půli totiž vedlo k zaslouženému vyrovnání, které v nastaveném čase zařídil z penalty Glenn Murray.

Southampton od začátku zápas kontroloval - v prvním poločase Brighton přestřílel trojnásobně a nedovolil mu ani jediný projektil mezi tři tyče. Alex McCarthy, který se minulý týden blýsknul na hřišti Crystal Palace, tak musel na práci počkat až do druhého dějství - zato jeho protějšek měl plnou hlavu starostí už před pauzou.

Už po dvaceti minutách hry ho musel zachraňovat obránce Duffy, který po zmatené skrumáži v šestnáctce a střele Ingse musel vykopávat míč z brankové čáry. Nakonec ale Matty Ryan kapituloval, když velmi dobře hrající Elyounoussi odcentroval do vápna. Dunk sice míč odvrátil, ale pouze k nohám Pierra Højbjerga. Ten se k překvapení všech z dobrých 30 metrů do meruny opřel a fantasticky ji uklidil za vzdálenější tyč.

Vrátit se do zápasu bylo pro Brighton těžké, přesto jsme po pauze viděli značné zlepšení. Hosté byli aktivnější a úspěšně soupeře atakovali po stranách i středem. Šest minut po obrátce se dostal k velmi zajímavé střele Knockaert, avšak McCarthy si s jeho tvrdou ranou doprostřed poradil bez větších problémů.

Hosté si ale nemohli oddechnout ani vzadu, vzápětí totiž Ings překonal vysoko postavenou obranu skvělým pasem a rychlík Shane Long uháněl sám na bránu. Míč si však před Ryanem pokopl příliš daleko a nedostal se k zakončení. Jen chvíli nato se Danny Ings rozhodl vzít situaci do vlastních rukou, vřítil se do vápna, kde ho srazil zběsilý Bong, a nařízený pokutový kop sám s přehledem proměnil.

Jenže hosté se nevzdali a ukázali, zač je toho derby. Jen dvě minuty poté, co se Ings trefil z puntíku, totiž Anthony Knockaert výtečně rozehrál volný přímý kop a trestuhodně nehlídaný Shane Duffy hlavou vrátil utkání zápletku. No, a když stopera Brightonu v samotném závěru a ve vápně příliš tvrdě atakoval Ward-Prowse, dočkali jsme se i rozuzlení. Glenn Murray se totiž při penaltách nemýlí a divoký zápas tak skončil nerozhodně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele