17. kolo
15.12.2018 13:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Jesus se probudil a pomohl Citizens k vítězství

Manchester City skvěle odpověděl na nezdar z minulého týdne a uspěl proti Evertonu. Dvěma góly k vítězství pomohl Gabriel Jesus, poslední gól přidal střídající Sterling.

První příležitosti přišly na straně Evertonu. Ve třetí minutě bylo vzrušení zbytečné, neboť Richarlisonova střela sice dala Edersonovi zabrat, brazilský křídelník ale stál v ofsajdu. Po čtvrthodině ale už proběhlo vše podle pravidel. Digne se uvolnil na levé straně a nacentroval na zadní tyč na volného Richarlisona. Bohužel pro Toffees jeho rána z voleje zamířila jen mezi diváky.

A tak přišel čas Guardiolovy družiny. Na začátku přelomu druhé a třetí desetiminutovky si vytvořila tři veliké příležitosti. Nejprve z dálky napřáhl Fernandinho, jeho pokus ovšem mířil kousek nad břevno. O chvíli později už musel Pickford zasahovat. Ohrožením pro něj ale nebyl nikdo z ofenzivy Citizens, nýbrž jeho spoluhráč Keane. Po centru z levé strany se obrana Toffees nedomluvila a vše tedy musel zachraňovat až anglický reprezentační gólman. Když ale Sané nalevo vysunul Jesuse, byl už Pickford proti jeho střele na přední tyč bezmocný

Manchesterští byli i nadále aktivnějším mužstvem, velkou šanci si připravili po čtyřiceti minutách. Ke sražené střele se na penaltě dostal Riyad Mahrez, jeho bombu však famózním zákrokem vytáhl pozorný Pickford. Podruhé v zápase dostal míč do sítě po chvíli Gabriel Jesus, tentokrát se ale nacházel v ofsajdovém postavení.

A tak se nadějný Brazilec mohl radovat až po přestávce. Sané odcentroval, Jesus si zcela sám naskočil na vysoký míč a nedal Pickfordovi nejmenší šanci. Po hodině hry mohli Citizens přidat další branku. Hosté v obraně zazmatkovali a Pickford trefil útočícího soupeře. Naštěstí pro něj se míč odrazil pryč.

Z kontaktního gólu se tedy mohl radovat Everton. Calvert-Lewin se dostal k hlavičce po dalším parádním centru Digneho, brazilský gólman Ederson neměl nejmenší šanci. Mladý anglický útoční si připsal svou třetí trefu v tomto ročníku, první po téměř dvou měsících.

Pep Guardiola okamžitě zareagoval nasazením Raheema Sterlinga, ten se mu za důvěru odvděčil už po pár minutách. Zůstal úplně nehlídaný před bránou, kde ho vzdušným balónem našel Fernandinho. Na Sterlinga už čekala snadná práce, míč trknul do protipohybu Pickforda.

Tři velké příležitosti ke snížení ještě měli Toffees. Nejprve po pasu Lookmana těsně nad pálil Richarlison. Lookman byl i u další šance, když nacentroval na Walcotta, anglický záložník ovšem bránu přestřelil. Poté, co se na hřiště po zranění vrátil Kevin De Bruyne, byl Walcott tentokrát v roli přihrávajícího. Calvert-Lewina ovšem vychytal Ederson. Nic dalšího se už v utkání nestalo a Toffees tak počtvrté v řadě nevyhráli.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, youtube.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

Spat na vitaznu vlnu! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza bude super

Reagovat
MCFC_8

Liverpool s United urcite bude, to mas pravdu

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele