26. kolo
10.02.2019 17:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Vraždění neviňátek, Citizens šesti brankami zničili Chelsea

Šlágr kola dopadl nečekaně jasně pro domácí Manchester City. Ten zničil hostující Chelsea především díky drtivému nástupu do zápasu a v podstatě za prvních pětadvacet minut rozhodl. Svěřenci Pepa Guardioly se tak opět vrátili na první místo, Blues naopak vypadli z pohárových příček.

Do základní jedenáctky domácích se po vítězství na horké půdě Evertonu vrátil křídelník Sterling, jemuž uvolnil místo německý reprezentant Sané. Levý kraj obrany vyztužil ukrajinský talent Zinčenko, který nahradil Otamendiho. Od úvodního hvizdu se na trávníku proháněl také špílmachr De Bruyne, pro kterého se místo našelo na úkor Davida Silvy.

Také Blues za sebou měli úspěšné utkání v zádech, když před týdnem doma s přehledem zdolali Huddersfield. Na klíčový mač na Etihad Stadium se do sestavy vrátil obránce Rüdiger, dánský zadák Christensen se tak musel opět spokojit pouze s lavičkou náhradníků. Williana zase na pravém křídle zastoupil Pedro, zatímco místo v základu si pohlídali středopolař Barkley a zimní posila do útoku Higuaín.

Na první gólový zásah se čekalo jen něco málo přes tři minuty, kdy se do vedení dle očekávání dostali Citizens. Po rychlé rozehrávce volného kopu přihrával Bernardo Silva do pokutového území, kde se míč dostal až na druhou stranu k volnému Sterlingovi, který neměl problém zblízka prostřelit vše, co stálo míči v cestě do sítě, čímž odstartoval euforii mezi fanoušky Manchesteru.

Hráči ve světle modrých dresech byli v ráži a hýřili aktivitou. Pět minut po Sterlingově trefě se v šestnáctce kvapně uvolnil Silva a na zadní tyči našel zcela volného Agüera, který však trestuhodně minul odkrytou svatyni. Argentinský střelec si ale všechno vynahradil za dalších pět minut, kde se uvolnil k ráně z dálky, která i přes veškerou snahu gólmana Kepy zapadla pod břevno. Domácí tak velmi rychle získali dvoubrankový náskok.

Další pohroma postihla Chelsea v devatenácté minutě, tentokrát si však za ni mohla z velké části sama. Hlavním viníkem se stal Barkley, který místo odkopu do bezpečí chtěl zahrát malou domů na Kepu, jeho záměr však přečetl Agüero, který nabídnutou šancí nepohrdl a zblízka opět uděřil - 3:0. A Citizens stále neměli dost. Ve 25. minutě se k zakončení opět snažil uvolnit Agüero, což mu sice nevyšlo, na to byl však připraven Gündogan, který napřáhl ke střele zpoza pokutového území a překonal Kepu počtvrté.

Stále opaření hosté se pak přece jen probudili. Higuaín efektně uvolnil Pedra, jehož však v obrovské šanci vychytal dobře vyběhnuvší Ederson. Šest minut před koncem první půle se k zajímavému voleji dostal sám Higuaín, ovšem strážce svatyně Manchesteru opět spolehlivě zasáhl. Blues se postupem času dostali do hry a drželi míč často na kopačkách, snížení stavu se přesto nedočkali a do kabin tak odcházela mnohem spokojenější družina Pepa Guardioly.

Pokud snad někteří fanoušci Chelsea doufali po přestávce v zázračný obrat, jejich naděje vzaly brzo za své. V 52. minutě ještě Agüero hlavičkoval do břevna, deset minut po změně stran však Azpilicueta neuhlídal rychlého Sterlinga a následně jej zastavil faulem v pokutovém území. Z nařízené penalty se nemýlil Agüero, který tak zkompletoval hattrick a potupného búra pro hosty.

Ve zbytku zápasu si Citizens hlídali pohodlný náskok a ještě dokonce přidali šestí hřebíček do rakve hostů. Deset minut před koncem našel Zinčenko přesným pasem Sterlinga, kterému se opět povedlo překonat Kepu. Manchester tak po naprosté demolici zůstává v kontaktu s vedoucím Liverpoolem, Chelsea se naopak propadla na šestou pozici.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2 (Silva - 2x Higuain)

Reagovat
t0mmy33MCFC

kterej Silva?

Reagovat
John Obi Mikel

To je jedno

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak oba

Reagovat
John Obi Mikel

Takže 2:3 (Silva, Silva - 2x Higuaín, Hazard)

Reagovat
t0mmy33MCFC

to sem cekal

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

442

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Assassin11

3:0

Reagovat
Assassin11

hehe málo som natipoval 18 min. už je 3:0 lamky asi dostanú debakel dnes ked to takto ďalej pôjde

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Kixi Syhimour

4:0

Reagovat
MCFC_8

Neskutocny vykon Kun uz vyrovnal Shearera co sa hetrikov v PL tyka, maju po 11 a to este dnes nedal tu tutovku do prazdnej a brvno...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je neskutocna hamba

Reagovat
smazaný uživatel

aj hanba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerry015

Kdo to viděl. Byl MC tak vynikající, nebo Chelsea tak marná?

Reagovat
MCFC_8

Oboje

Reagovat
smazaný uživatel

Prekrasny zapas, ale na prvni titul to nema, pripadne na prestrelku v LM s Monacem atd.. tech zapasu je cela rada, ale porazit Chelsea rozdilem sesti branek je bomba.

Titul urveme, protoze Liverpool zase nema ten zaverecny dech.

Reagovat
MCFC_8

Dufam ze to dame, psychika by mohla zahrat svoje, navyse dufam zs aj FA Cup sa nam postasti, ak postupime v sobotu dalej tak z TOP 6 uz ostane len United alebo Chelsea...nemusela by byt len1 trofej, plus este aj Carabao, otazna je LM, tam to bude v pripadnom stvrtfinale zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Agüero dorovnal rekordmana Shearera

To už Aguero i prekona

Reagovat
MCFC_8

King Kun, legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

City sleduji od roku 2002 a Aguera uz od Independiente nemel jsem ho tilik na ocich), pak kdyz sel k Atletum tak to bylo super, ale prestup do meho nej tymu je splneny sen !

Reagovat
smazaný uživatel

Sarriho zena v pondelok rano:Sarri vstavaj uz je 7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele