33. kolo
03.04.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City udolal Cardiff a je zase v čele

Staronového lídra má anglická Premier League. Fotbalisté Manchesteru City zvítězili v předehrávce 33. kola proti Cardiffu a při stejném počtu zápasu jsou opět bod před konkurentem z Liverpoolu. Na výhře se brankami podíleli De Bruyne a Sané.

Citizens od začátku svírali otěže pevně ve svých rukou a už v šesté minutě poprvé rozvlnili síť. Laporte z levé strany přesným pasem vyslal Kevina De Bruyneho, který prudkou a povedenou ranou z ostrého úhlu překonal Etheridge. Toho prověřil o chvíli později z přímého kopu i Sané, tentokráte však filipínský brankář svůj tým podržel.

Velšané se ani nadále nemohli dostat do příležitostí, zato Guardiolovým svěřencům se to dařilo. Po rohovém kopu Bluebirds se bleděmodří dostali do protiútoku čtyři na dva. Do koncovky se dostal Gabriel Jesus, míč do branky ovšem procpat nezvládl. To se povedlo až krátce před pauzou Sanému, který se po Jesusově sklepnutí opřel do balónu z velkého vápna a střelou na zadní tyč navýšil náskok celku z Manchesteru.

Ten mohl přidat definitivní pojistku deset minut po přestávce, jenže na De Bruyneho střílený centr z přímáku nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Daleko od skórování nebyl později ani Mahrez, jenž se však nechal vychytat gólmanem.

Manchesterští tak využili jednoho z mála okamžiků, kdy mají s Liverpoolem shodný počet odehraných utkání a přestihli je v tabulce. Třetí Tottenham už je může ohrozit jen v naprosto teoretické rovině, na lídra ztrácí šest zápasů před koncem šestnáct bodů.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Silva v základe, njn... ale ktorý, keď tam hrajú dvaja - David alebo Bernardo?

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn to neni poprve

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec nenastúpil ani jeden

Reagovat
Kixi Syhimour

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele