17. kolo
16.12.2018 17:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool proti United dominoval, výhru 3:1 zařídil Shaqiri

Pořadí na čele tabulky se po sedmnáctém kole nemění. Liverpool na domácí půdě potvrdil v derby s Manchesterem United roli papírového favorita, udržel se na prvním místě a jako jediný tým Premier League zůstává stále neporažen. Na úvodni trefu Maného sice po chybě brankáře Alissona odpověděl Lingard, ale liverpoolští výraznou převahu zužitkovali v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se dvakrát prosadil střídající Xherdan Shaqiri.

Bodový rozdíl mezi oběma nedělními soupeři tak již narostl na propastných devatenáct bodů, což se Manchesteru v této fázi sezony ještě nikdy dříve nestalo. Zatímco tým Jürgena Kloppa potvrzuje excelentně rozjetou sezonu, United jen prohloubili své trápení další prohrou a setrváním na šesté přícce, z níž navíc mají výrazně blíže k třináctému Brightonu (pět bodů) než čtvrté Chelsea (jedenáct bodů). Kamenem úrazu je pro Rudé ďábly výrazné zhoršení v defenzivě, neboť již po tomto utkání inkasovali více branek než za celou loňskou sezonu.

Úvodní minuty patřily jednoznačně domácím, kteří na soupeře nastoupili jako velká voda a David de Gea musel brzy zasahovat proti pokusu Firmina. Netrvalo dlouho a Reds se za svou aktivitu dočkali vytouženého gólu. Výtečný pas Fabinha převzal Sadio Mané, na rozdíl od předešlého utkání Ligy mistrů s Neapolí ve vyložené šanci nezaváhal a uklidil míč do sítě.

Od průlomu skóre však neuběhlo ani deset minut a bylo zničehonic vyrovnáno. United si vysloužili předčasný vánoční dáreček od brankáře Alissona, jenž se po výrazné chvále za důležitý zákrok ve zmíněném zápase proti Neapoli proměnil z hrdiny v hlavního viníka, neboť mu propadl mezi rukama zdánlivě neškodný centr Lukakua a Jesse Lingard snadno skóroval do odkryté branky.

Po změně stran José Mourinho sáhl k nasazení Marouana Fellainiho namísto krajního beka Dalota a belgický reprezentant se poctivě činil při likvidování útoků a centrů soupeře, zatímco Paul Pogba na lavičce náhradníků vysedával po celý večer.

Přestože se hosté v druhé půli oklepali z prvotního šoku, Liverpool měl s přibývajícími minutami i nadále více ze hry. Když pak liverpoolští skutečně dosáhli opětovného vedení, potřebovali k tomu sice výraznou teč bránícího hráče, ovšem mohou se zároveň cítit, že si za svou aktivitu potřebné štěstí vysloužili. Liverpool totiž Davida de Geu zasypal stěží uvěřitelným počtem šestatřiceti střel ku šesti, z nichž nakonec jedenáct mířilo mezi tři tyče. Větší počet střeleckých pokusů přitom statistici nezaznamenali v žádném letošním ani loňském utkání Premier League.

Hrdinou závěrečných minut se stal Xherdan Shaqiri, jenž nastoupil na hřiště v 70. minutě. Sotva tři minuty nato švýcarský reprezentant se dostal k odraženému míči po zmatcích v šestnáctce United a jeho ránu usměrnil Ashley Young mimo De Geův dosah a míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Obdobná situace se pak opakovala ještě jednou sedm minut nato, když Shaqiri napřáhl z hranice pokutového území a s nechtěnou pomocí Erica Baillyho poslal míč přesně do levého rohu branky.

Liverpool tak po dvou bezbrankových remízách z předešlých vzájemných zápasů na Anfield Road přece jen svého odvěkého rivala udolal a svou excelentní formu bude chtít potvrdit i v příštím kole proti Wolverhamptonu. Také United nyní čeká výjezd na půdu ligového nováčka, a to Cardiffu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
LokoLFC

2:1

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
pobody's nerfect

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
syraLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Luc-Luc

vidim to na tezky zapas, 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
valloire

4-0

Reagovat
syraLFC

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

i pres to hovno co United predvadeji bych na ne pri kurzu 6.5 vsadil to se proste neda odmitnout... Liverpool je tym, ktery vzdycky dokaze dobre rozjetou sezonu dojebat a tohle vypada na prvni pohled jako idealni utkani kde poprve v sezone prohraji.. tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool vyhraje 2:0 možná 3.0

Reagovat
syraLFC
Reagovat
smazaný uživatel

No pri porovnaní hráčskej a trénerskej kvality Liverpoolu na jednej strane a United na strane druhej musia v podstate výsledok 3:1 pre Liverpool brať United všetkými desiatimi a navyše, že United dali gól proti teamu, ktorý ma na takmer každom poste megatop svetového hráča je pre nich samo osebe výhrou, keďže ešte raz pri porovnaní hráčskej a trénerskej kvality to malo byť tak 17:0 pre Liverpool....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele