10. kolo
27.10.2018 16:00 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Cardiff City 4:1

Liverpool pokračuje ve vynikajícím startu do sezóny a po další výhře se minimálně do pondělí posouvá na první místo tabulky. Tentokráte odneslo řádění Kloppovy družiny mužstvo Cardiffu, které sice ještě deset minut před koncem drželo naději na bodový zisk, v samém závěru však inkasovalo dvě branky a nakonec odjelo s nepořízenou.

O reprezentační pauze se hojně probírala forma Mohamada Salaha, který v úvodní fázi sezóny jakoby zapomněl dávat branky. Od té doby se však egyptskému útočníkovi podařilo své kritiky umlčet, když skóroval proti Huddersfieldu, Bělehradu a skóre otevřel i v sobotním klání, když se po deseti minutách nejrychleji zorientoval ve skrumáži před brankou a s přehledem poslal míč do sítě. Po třinácti minutách mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, na parádní centr Salaha si totiž naskočil Van Dijk a hlavou orazítkoval tyč hostující branky. Tlak Liverpoolu ani v následujících minutách neustával, nicméně střely Salaha ani Firminha se neujaly.

Krátce po pauze mohlo být naopak vyrovnáno, když po standardní situaci Murphyho míč do sítě dopravil Bobby Reid, celé akci však předcházel ofsajd, a tak Liverpoolu zůstálo jednobrankové vedení. Skóre se naopak měnilo na druhé straně - Mané trochu šťastně protlačil míč skrz dva soupeře a parádní ranou na zadní tyč navýšil vedení.

Hostům se však přece jenom podařilo duel zdramatizovat, k tečovanému centru se totiž poněkud šťastně dostal Paterson, který míč před vyběhnuvším Alissonem usměrnil míč do sítě.

Byli to však nakonec domácí, kteří měli poslední slovo - nejprve fanoušky na Anfield Road uklidnil Shaqiri, který využil pobídku Salaha a zhruba ze značky pokutového kopu se trefil přesně k tyči. Definitivní tečku za utkáním pak udělal Mané, který po dalším pasu Salaha přehodil vyběhnuvšího brankáře a upravil na konečných 4:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
LokoLFC

Snad už dáme 2 a více gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele