26. kolo
09.02.2019 16:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Hladce obrace. Liverpool neměl s Bournemouthem potíže a je zase první

Důležitá reakce. Liverpool po dvou remízách konečně zase vyhrál a vzkázal Manchesteru City, že je stále favoritem na zisk titulu. Proti Bournemouthu se hrálo na jednu bránu a výsledek 3:0 je pro hosty ještě mírný. Postupně se trefovali Mané, Wijnaldum a Salah.

Jednoznačnému průběhu předcházela druhá minuta a šance Ryana Frasera, proti jehož střele musel Alisson pohotově zasáhnout. Pak už se ale rozjel červený stroj. Před Boruce se dostal Firmino, ale gólman Cherries vytáhl úžasný reflexivní zákrok. Ve čtyřiadvacáté minutě však i s pomocí ofsajdu otevřel skóre Sadio Mané, jenž hlavou výborně trknul do Milnerova centru.

Záhy už to mělo být o dva góly, ale Giorginio Wijnaldum vyřešil rychlý brejk mizerně. Už když byl ve vápně, volil raději přihrávku na hůře postaveného Salaha, který navíc balón promáchnul. Krátce nato už ale nizozemský záložník zazářil. Robertsonův vysoký míč si stáhl ze vzduchu a lahodným obloučkem rozvlnil síť. Do kabin se šlo za stavu 2:0, a to i proto, že Salahovu pumelici na sklonku prvního dějství dokázal Boruc vyrazit.

Eddie Howe měl o přestávce plné ruce práce, aby své hráče namotivoval i do druhé půle. Moc mu to ale nevyšlo, protože už po třech minutách to bylo 3:0. Naby Keita skvělou šajtlí vypustil do úniku Firmina a ten prokázal, že se s Mohamedem Salahem najde i poslepu. Podrážkou vrátil míč za sebe, Salah si jej převzal a levačkou zamířil přesně k tyči.

Druhý poločas se pak de facto dohrával. Liverpool měl mraky šancí vedení ještě zvýšit, přičemž asi nejblíž byl čtvrt hodiny před koncem znovu Salah. A znovu po krásné spolupráci s Firminem, kdy mířil pod břevno Borucovy branky, ale trefil jen brankovou konstrukci. V závěru pak uháněl sám na bránu Roberto Firmino, ale jeho slaboučkou střelu Boruc pohodlně skryl v rukavicích. Tváří v tvář polskému gólmanovi následně neuspěl ani Alexander-Arnold, a tak zápas skončil "jen" 3:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
M1ck0

Už musí být 3 body.

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 LFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Obrana je v poslednom čase trochu slabšia, no mali by sa vrátiť TAA, Wijnaldum a Henderson.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
LokoLFC

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele