19. kolo
26.12.2018 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Trápení Citizens pokračuje, tentokráte podlehli Leicesteru

Druhou porážku v řadě si na své konto připsali svěřenci Pepa Guardioly a propadli se na třetí pozici v tabulce. Díky výhře nad Bournemouthem je totiž přeskočil i londýnský Tottenham a obhájci trofeje teď tak na první příčku ztrácí už sedm bodů. Pokud Citizens nechtějí, aby se jim Liverpool vzdálil definitivně, pak si již přes sváteční program nemohou dovolit žádné další zaváhání a nutně potřebují zvládnout vzájemný souboj s vedoucím celkem, který je na programu 3. ledna. Pro herní a výsledkovou krizi si tak svěřenci španělského stratéga nemohli vybrat horší chvíli.

Do duelu s Leicesterem přitom vstoupili dominantně a zpočátku nic nenapovídalo tomu, že by mělo dojít k další ztrátě favorita. Ba naopak - už po čtrnácti minutách se po pohledné kombinaci po ose De Bruyne - Agüero - Bernardo Silva dostal poslední jmenovaný sám před Schmeichela a chladnokrevně poslal svůj celek do vedení. V tu chvíli měli hosté vše pod kontrolou a čekalo se, že svého soka opět přišpendlí do vlastního vápna a pokusí se přidat i druhý přesný zápis.

Jenže jejich výkon postupem času slábl a slábl a Leicesteru se jen o několik minut později podařilo po rychlém kontru srovnat krok. To míč k hranici pokutového území potáhl kanonýr Vardy, přehodil si jej na silnější pravačku a nádherným centrem našel na zadní tyči volného Albrightona, jehož pohyb vůbec nezachytil bránící Delph. Záložník Leicesteru si v šanci již věděl rady a přesnou hlavičkou nedal Edersonovi byť tu nejmenší šanci.

Hosté byli od té doby jako opaření a vůbec se jim nedařilo najít předchozí rytmus, ba naopak - po minele Bernarda Silvy stanul tváří tvář Edersonovi Vardy, jeho přízemní projektil však brankář hostí zneškodnil. Ten se musel činit i o pár minut později, když si na centr Maddisona naběhl Ndidi. Do poločasu se však už skóre nezměnilo

V druhé části zahrozil jako první nepřesnou ranou ze střední vzdálenosti Maddison, na druhé straně zase mohl po hodině hry strhnout vedení na stranu hostí Sane, ten se ale po závaru na malém vápně k pořádnému zakončení nakonec nedostal. Citizens v poslední dvacetiminutovce sice kontrolovali hru, usadili se na polovině domácích, jenže jejich ofenzivní souhra tentokráte vázla a kombinační hra nevedla k žádným pořádným šancím.

Patnáct minut před koncem se po zblokované střele Danila dostal k hlavičce Agüero, nasměroval ji ale dobrých pár metrů mimo tyče. A tak se nakonec skóre měnilo na druhé straně - rohový kop Albrightona odvrátil Sané jen na hranici vápna, kde si míč Pereira jedním dotekem připravil a druhým jej poslal nechytatelnou pumelicí za záda bezmocného Edersona. V poslední minutě ještě zmar hostujícího celku dokonal Delph, který si nešetrným zákrokem vyšlápl právě na Pereiru a vysloužil si předčasný odchod do sprch.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

Cim skor zahodit za hlavu zapas s CP, Kevin, Kun a Ferna do zakladu! Nebal by som sa ani posadit Walkera na najblizsie 2 zapasy...A pokusit sa KONECNE o ciste konto...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

Velmi težký zápas, smrdí to další ztrátou, snad už budou v základu Kun s Kevinem a nějak to ukopem, když už dnes zápas nestíhám ...

Reagovat
t0mmy33MCFC

David a Ferna taky dost chybeli

Reagovat
diastan

O tom není pochyb. Už se nemuzu dočkat až budeme v plné polní. Ferna asi nebude na dlouho. Už jen Mendy, u kterého to začíná smrdět průserem a jeho případným prodáním a nahrazením, hráč je to skvelý, ale nemůžeme mít hlavního hráče na jeho pozici znovu 3/4 sezony na marodce Pokud se znovu zraní po návratu má to u nás asi spočítané, 2 sezony jsou moc.

Reagovat
MCFC_8

Zvladli sme uz aj tazsie zapasy, verim ze Pep postavi to najsilnejsie co sa da a dame to

Reagovat
diastan

Doufám, letošní Liverpool si pro to jde nekompromisně. Obrana jim šlape celou sezonu, brankář třída, trochu jim skřípal útok..přesto neztráceli, ted už jim to znovu šlape i v útoku, hlavně díky Salahovi. Jakákoliv ztráta je velmi bolestivá a vzájemný zápas může udělat už propastný rozdíl, s tím jak se prezentují, byt jsme v pulce sezony. Ja bych letos bral radeji konecně něaký větší úspech v LM, finále by bylo super

Reagovat
Kixi Syhimour

Vemte si finále LM a vykašlete se na ligu, nikdo se nebude zlobit

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
diastan

s vyhraným finále klidně letos mimo TOP 4

Reagovat
syraLFC

1:3

Reagovat
Kixi Syhimour

0:4

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Nestěžuju si

Reagovat
MCFC_8

Dnes asi najhorsi vykon od zapasu v 2016/17 na Evertone...Ferna sa musi cim skor vratit! Neda sa na to pozerat...

Reagovat
diastan

no asi jsem o nic neprisel

Reagovat
MCFC_8

To nie, nechapem co sa zase stalo po nasom gole...tieto posledne 2 zapasy mi pripomenuli sezonu 2016/2017

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak hlavne protoze lonskou sezonu nebyla skoro zadna vetsi krize, clovek si dnes rika ze takovej pocit uz nezazil hodne dlouho ale v klidu, na kazdyho to obcas prijde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele