33. kolo
06.04.2019 16:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Leicester bez větších problémů uspěl v Huddersfieldu

Souboj dvou týmů v naprosto odlišném rozpoložení dopadl přesně podle očekávání. Rozjetý Leicester čtvrtou výhrou v řadě umocnil trápení již jistě sestupujícího Huddersfieldu. Skóre otevřel v první půli Tielemans, po přestávce se dvakrát prosadil Vardy a jednou Maddison. Mezitím na 1:2 snižoval domácí Mooy.

Hosté byli od začátku utkání aktivnějším celkem, dlouho si však nedokázali vypracovat velkou příležitost. Překonat domácího gólmana se povedlo až po čtvrtině zápasu. Po rohovém kopu nastal zmatek v pokutovém území, k odraženému míči a krásným volejem zpoza vápna rozvlnil síť.

Brzo mohlo být pro Terriers ještě hůře. Vardy povedenou individuální akcí zatáhl míč do nebezpečného prostoru a krkolomně jej naservíroval Grayovi. Ten z velmi dobré pozice trestuhodně přestřelil. A tentýž hráč na sebe vzal zakončení i v protiútoku svého celku, tentokráte jej pro změnu zastavil brankář Hamer.

Co se nepovedlo před pauzou, to se Liškám poštěstilo těsně po ní. Pereirovi se podařilo uniknout po pravém křídle a přízemním centrem naservírovat míč do jednoduché pozice Vardymu. Ten bez větších potíží zakončil a jelikož si pomezní nevšiml jeho ofsajdové postavení, bylo vedení Leicesteru navýšeno.

Krátce na to už se ale rozdíl zase snížil v jednobrankový. Soyuncu ve vápně zfauloval soupeře a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Toho se ujal Aaron Mooy, počkal si na Schmeichelův pohyb a jednoduše poslal míč do druhé poloviny brány. Po chvíli už musel na zem znovu Hamer, a to po Maddisonově ráně.

James Maddison se nakonec přece jen prosadil. Po nedovoleném zákroku kousek za vápnem se kopal přímý kop. Ujal se jej právě anglický středopolař a podařenou ranou na vzdálenější tyč nachytal gólmana Hamera. 3:1.

Definitivní stvrzenku na vítězství Foxes dal ve čtyřiaosmdesáté minutě Jamie Vardy. Vzal situaci sám na sebe, pronikl do vápna, kde obešel i brankáře a byl faulován Kongolem. K nařízené penaltě se sám postavil a sice se štěstím, ale přece dokázal dostat míč do sítě.

Leicester se tudíž i díky většímu počtu odehraných utkání dostal na sedmé místo, tedy pozici nejlepšího ze "zbytku světa", Huddersfield zůstává poslední bez jakékoliv naděje na záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele