1. kolo
11.08.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fulham FC - Crystal Palace 0:2

Fulham svůj návrat mezi anglickou smetánku nezvládl a v prvním utkání padl. Nad jeho síly byl jiný londýnský celek Crystal Palace, jemuž tři body vystříleli Schlupp a Zaha. Zápas ovlivnila také kontroverzní situace z druhé půle, kdy rozhodčí Dean po sporném zákroku hostujícího Sakha na Schürrleho neodpískal penaltu.

V sestavě domácích mužstev se objevily tváře, které do kádri přišli během letního přestupového okna. Obranu posílil Chambers, který přišel na hostování z Arsenalu. Před ním operoval mimo jiné Seri nebo Schürrle, kteří jsou ve Fulhamu taktéž krátkou dobu. Za Eagles naopak nastoupili hráči, kteří barvy Palace hájili i loni. Pouze na lavičce začal zápas Kouyaté, jenž v létě přestoupil z West Hamu.

Nováček soutěže se první branky mohl dočkat ve třinácté minutě. Celou akci rozjel Seri, po němž Schürrle přihrál na Mitroviće, jehož ránu vyrazil brankář Hennessey. Na druhé straně po půlhodině hry nacentroval Towsend na hlavu Bentekeho, který nebezpečně hlavičkoval, gólu však zabránil gólman Fabri.

Skóre se poprvé měnilo po jednačtyřiceti minutách. Van Aanholt vysunul do šance Schluppa, který střelou pod břevno rozradostnil fanoušky hostů. Za tři minuty se z branky radoval také Van Aanholt, jenž si narazil se Zahou a ránou z úhlu překonal Hennesseyho. Rozhodčí Dean ale branku správně neuznal pro ofsajd, a tak Crystal Palace vedlo po poločase "jen" 1:0.

Po změně stran chtěli Cottagers vyrovnat, o což se snažil po šedesáti minutách Schürrle. Německého fotbalistu při převzetí míče v pokutovém území podrazil Sakho, sudí ale diskutabilní zákrok nevyhodnotil jako penaltový. V 63. minutě prodloužil Hennesseyho nákop Benteke na Zahu, Fulham ale podržel Fabri, který střelu křídelníka Orlů vyrazil pravou nohou.

Domácím se nedala upřít snaha, do velkých šancí se ale nedostávali. Pouze v 64. Minutě hlavičkoval po Bryanově centru Mitrović, s jeho pokusem ale neměl Hennessey výraznější potíže. Odpor nováčka zlomili hosté deset minut před koncem. Wan-Bissaka na pravé straně vyválčil míč, poslal do úniku Zahu, který po kličce na Fabriho pohodlně skóroval do prázdné brány. Další branka už nepadla, tři body si po dvoubrankové výhře odnesli Crystal Palace.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hostujcí Sakho? what?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele