25. kolo
02.02.2019 16:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Wolves potvrdili skvělou formu a vyhráli na Evertonu

Wolverhampton pokračuje ve výborné formě, kterou tentokrát potvrdil na hřišti Evertonu. Ten se naopak zase jednou projevil jako jeden z nejméně vyrovnaných celků celé Premier League. Toffees nepomohl ani první klubový gól Andrého Gomese, protože za Vlky se prosadili hned tři střelci. Penaltu proměnil Neves, vítěznou trefu zaznamenal Jiménez a vítězství 3:1 ztvrdil Dendoncker.

Fazónu jak hrom prokázal především Raúl Jiménez, jemuž to v posledních týdnech prostě pálí. Za poslední tři soutěžní zápasy dal čtyři branky a je po boku záložní dvojice Moutinho - Neves hlavním motorem Wolverhamptonu v honbě za vysněným 7. místem, které může znamenat postup do předkola Evropské ligy.

První gól ale obstarali jiní fotbalisté. Především domácí Leighton Baines, jenž nastoupil do teprve druhého ligového zápasu od září a nerozehranost na něm byla znát. V běžeckém souboji s Dohertym si počínal velmi neohrabaně a v závěru souboje snad i neúmyslně svého soka podrazil. Penalta, Ruben Neves, 0:1.

Ještě předtím, než Gomes nádherně srovnal, měli hosté příležitost vedení ještě navýšit. Na konci brejku uvolnil Jiménez ke střele Dendonckera, ale Pickford ho výborným zákrokem zneutralizoval. Podobně si obratem vedl Patrício po střele Walcotta, ale v sedmadvacáté minutě už neměl šanci. André Gomes si vzal balón od Tosuna a krásnou tvrdou ranou pod břevno vrátil Everton do zápasu.

Jenže ještě do pauzy už vedli zase Vlci. Parádní centr Moutinha, dobrý náběh Raúla Jiméneze a trestuhodné bránění zadáků Toffees - tenhle balíček znamenal gól na 1:2. Hosté byli dokonale efektivní i po změně stran - ve druhém dějství totiž vystřelili na branku jen jednou, a to dokonale stačilo.

Po dvaceti minutách hry vybojoval na levé straně míč čerstvě kmenový Vlk Jonny, přes Jiméneze se dostal míč k Jotovi, a přestože jeho střelu stopeři zblokovali, k dorážce se dostal Dendoncker. Do odraženého balónu se opřel parádním volejem a uzavřel skóre na 1:3. Nejzajímavějším momentem pro domácí fanoušky, tak byla černá kočka, která si dobrých pět minut pobíhala po trávníku, aniž by ji stevardi dokázali zastavit.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to težký zápas ale věřím klukum. Muj tip 1-2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Etika

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele