11. kolo
03.11.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Brighton & Hove Albion 3:1

Před vzájemným zápasem Brighton a Everton dělil pouze rozdíl jednoho bodu ve prospěch Evertonu, jednalo se tak o přímý souboj v tabulce. Do zápasu šli s lepší formou hosté, neboť dp Goodison Parku přijížděli se šňůrou tří vítězných zápasů se shodným výsledkem 1:0. Jako vítězové ze zápasu vyšli hráči Evertonu a to hlavně díky svému nejlepšímu střelci Richarlisonovi, který si připsal hned dva zásahy a rozšířil svojí letošní sbírku na 6 ligových gólů a Everton tak Brighton zdolal 3:1.

Vlažný začátek rozčeřil dvěma střelami Gylfi Sigurdsson, který ale pokaždé těsně minul levou tyč a kromě nepřesné hlavičky Zoumy po rohovém kopu to bylo veškeré vzrušení, které diváci mohli v Liverpoolu v prvních minutách zápasu vidět. O pár minut později rozjeli domácí po rohu soupeře rychlý protiútok po levé straně, kde si Bernard vyměnil míč se Sigurdssonem, který vysunul aktivního Richarlisona a ten nekompromisní střelou nad hlavu nedal Ryanovi šanci a Everton se tak ujmul vedení.

Tento stav však nevydržel ani 10 minut a hosté úder vrátili. Naprosto přesný centr po rohu rozehraném na krátko poslal na malé vápno March a Dunk byl z bezprostřední blízkosti nekompromisní a překonal bezmocného Pickforda. Jelikož Lucas Digne svojí šanci zahodil a vyslal svojí střelu z dobré pozice pouze do vyšších řad hlediště, po poločase skóre zůstalo nerozhodné 1:1.

Po změně stran začal aktivně Everton, když jako první zahrozil z dobré pozice Theo Walcott, jeho pokus byl ale ještě nepřesný. To se nedá říct o zakončení evertonského kapitána Seamuse Colemana, který v 50. minutě tvrdou přízemní střelou z hranice vápna překonal brankáře hostů a poslal Everton podruhé v zápase do vedení.

Po druhém gólu Everton hru uklidnil a snažil se kontrolovat průběh utkání, ani jeden z týmů se nedostával do nebezpečných pozic pro ohrožení soupeřovy brány. Až v 77. minutě vystihnul Richarlison pohotově slabou přihrávku Dunka na Duffyho a v samostatném úniku na branku, lehce obešel Ryana a do prázdné branky tak upravil skóre na rozdíl dvou gólů.

Závěru zápasu už jen Jahanbakhsh vyslal technickou střelu, kterou s obtížemi vyrazil Pickford na roh. Když po něm hlavičkou ani Dunk neskóroval bylo rozhodnuto, že vítězná série hostů končí a tři body si ze zápasu po výsledku 3:1 tentokrát odnese domácí Everton.

Autor: Filip Zelenka

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele