4. kolo
01.09.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Southampton FC 0:2

Jestliže si některý z účastníků Premier League zaslouží označení týmu jednoho muže, je jím Crystal Palace. Výsledky týmu Roye Hodgsona lze totiž dlouhodobě rozlišit jako úspěšné s Wilfriedem Zahou v sestavě a neúspěšné s Wilfriedem Zahou mimo hru. Vinou pátečního zranění na tréninku chyběla ústřední hvězda Eagles v zápase se Southamptonem, který si v Selhurst Parku vystřílel výsledkem 2:0 první vítězství sezony, a to dokonce i navzdory zahozené penaltě.

Od začátku loňské sezony chyběl Zaha svému týmu v deseti ligových zápasech, z nichž Crystal Palace vzešlo ve všech případech do jednoho jako poražený. Útěchou příznivců londýnského klubu může být alespoň fakt, že po čtvrtém kole následuje reprezentační přestávka, během níž by se Zaha mohl dát zdravotně do pořádku.

Hosté působili již v první půli lepším dojmem, ovšem na průlom skóre si museli počkat až po změně stran. Největší šanci měl zprvu ve dvacáté minutě Shane Long, jehož gólovou ránu zastavili na poslední chvíli společnými silami obránci Wan-Bissaka se Sakhem. Když na opačné straně selhal v hlavičkovém zakončení Christian Benteke, přestože před ním zívala odkrytá branka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu a nic na tom nezměnila ani nešťastná teč Milivojeviće směrem k vlastní brance, kterou taktak vytěsnil Wayne Hennessey.

Stav 0:0 ale vzal po opětovném nástupu na hřiště brzy za své. Hned v 47. minutě totiž stoperská dvojice Sakho-Kelly trestuhodně zaspala při bránění zdánlivě neškodného centru Cédrica. Ten propadl k nehlídanému Dannymu Ingsovi, jenž zblízka bezpečně skóroval a připsal si po letním příchodu z Liverpoolu již svůj druhý zásah sezony.

Krátce po hodině hry se hostům naskytla ideální možnost k navýšení vedení, když Wan-Bissaka zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a Charlie Austin se zhostil nařízené penalty. Wayne Hennessey však jeho ránu dokázal zneškodnit vlastní kopačkou a chvíli nato parádně vyrazil i gólovou ránu Redmonda, přičemž dorážející Elyounoussi pro změnu orazítkoval brankovou konstrukci.

Domácí tak zůstali ve hře o bodový zisk až do samého konce a nebýt marnosti v zakončení, která se už dlouho drží Christiana Bentekeho jako klíště, bylo skutečně vyrovnáno. Belgický forvard však zblízka před McCarthym poslal svou hlavičku jen do nohou anglického brankáře, a tak místo stavu 1:1 padl záhy gól na opačné straně. Otevřenou obranu Eagles provětral Piérre Hojbjerg a svým vůbec prvním gólem v Premier League stanovil konečné skóre 2:0 pro tým Marka Hughese.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele