35. kolo
21.04.2019 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Liverpool zvládl duel s Cardiffem a vrací se na první místo

Cardiff ještě chvíli bude muset čekat v zóně sestupu, protože dnes se mu na domácí půdě nevedlo. Všechny tři body si po trefách Wijnalduma s Milnerem odváží lepší Liverpool.

Liverpool svádí na dálku boj s Manchesterem City a potřebuje každý bod k dosažení svého snu. Dnes ho čekal náročný soupeř, na jehož půdě je horko nejednomu favoritovi. Manažer Jürgen Klopp se opět rozhodl pro smrtící trio útočníků v podání Salaha, Maného a Firmina, které podporovali Henderson s Keïtou a Wijnaldumem. Domácí vsadili na Morrisona, Mangu Gunnarssona nebo Niasseho.

Reds od prvních minut ukazovali, kdo bude na hřišti pánem, a kdo se bude spíš přizpůsobovat. Henderson pálil velmi dobře, i když s pomocí domácího brankáře nad bránu. Taktéž se nedařilo Sadiovi Manému, který přizvedl míč mnohem víc, než by bylo zdrávo. Liverpool se snadno dostával za obranu Cardiffu, jenže své šance hodně často zahazoval.

Ve 23. minutě to postihlo Roberta Firmina. Tomu poslal míč do vápna mezi vracející se beky Sadio Mané, jenže brazilský útočník tváří v tvář brankář Etheridgemu neuspěl. Balon totiž přeletěl spolu s padajícím brankářem také celou bránu a Jürgen Klopp se na lavičce Reds mohl zbláznit. Obdobné pocity musel asi mít při šanci Mohameda Salaha. Egyptská hvězda si dokázala odstavit Mangu, jenže pak pálila z úhlu jen do brankáře.

První půle celkově mnoho šancí nenabídla a zejména od Cardiffu to bylo zklamání. Paradoxně se ale právě Cardiff mohl dostat do vedení. Typickým gólem do šatny. Ve 44. minutě totiž rohový kop skončil u Camarasy, který se snažil míč napálit do brány. To se mu sice nepovedlo, ale nechtěně tím vytvořil šanci pro Niasseho. Jeho efektní nůžky však brankář Alisson bravurně vyrazil nad!

Cardiff vyprodukoval za první poločas jen jednu střelu na bránu a nemohl se divit, že k bodům měl mnohem dál než Liverpool. Favorit utkání byl jasně lepší a zaslouženě se dočkal první branky. V 57. minutě se o to postaral z velké části Trent Alexander-Arnold, který rozehrál rohový kop z pravé strany a na vápně našel Wijnalduma. Nizozemský záložník pak střelou z první prostřelil vše před sebou - 1:0.

Po hodině hry mohl navýšit rozdíl Jordan Henderson, který byl v podobné pozici jako Wijnaldum před malou chvílí. Tentokrát ale poslal míč z voleje nad bránu a schovával hlavu do dlaní.

Přesto se fanoušci liverpoolského klubu dočkali další salvy oslav. Deset minut před koncem domácí chybovali a ztratili míč, z čehož těžil Mohamed Salah. Mladý útočník proběhl až do vápna, kde byl faulován Seanem Morrisonem a sudí ihned pískal penaltu. K ní se postavil James Milner a s přehledem proměnil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MCFC_8

1:3, prianie 1:1

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdo se směje naposled....

Reagovat
RadekVonCZE

1:4

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
insane

0:2 (2x Firmino)

Reagovat
oli9

0:3 Mane, 2 , Salah

Reagovat
danielfc

Salah...že "mladý" útočník,..no dá sa pri jeho mene použiť veľa prívlastkov, ale mladý?..

Reagovat
vanGomm

Za necelé 2 měsíce mu je 27 v tomto věku už se o mladého fotbalistu určitě jednat nemůže. V jeho letech se o fotbalistech spíše říká,že jsou v ideálním fotbalovém věku.Mladého fotbalistu bych si představoval tak někde mezi 18-22 lety a tam Salah už nějaký ten pátek přece jen nepatří

Reagovat
ian.rush

Zdravím lidi, má někdo prosím zkušenosti s lidmi zajišťující zájezdy na zápasy do Anglie z devilpage.cz ? Předem moc díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele