31. kolo
16.03.2019 16:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

V deseti hrající Leicester si v samotném závěru vybojoval vítězství na Turf Moor

Burnley prohrálo čtvrtý zápas v řadě a ztratilo důležité body na cestě za udržením se v Premier League. Tentokrát ho na vlastním hřišti porazil o deseti mužích hrající Leicester.

Pro Brendana Rodgerse a jeho tým začal zápas snad nejhorším možným způsobem. Ve třetí minutě pláchl obraně Lišek Gudmundsson a jeho únik zastavil až na poslední chvíli Harry Maguire, který za svůj zákrok obdržel červenou kartu. Na prázdné místo v defenzívě se postavil veterán Morgan, který nahradil na hřišti Graye.

Burnley mohlo k červené kartě Leicesteru obratem přidat i branku. Gudmundssonův přímý kop ale Schmeichel konečky prstů vytáhl na břevno.

Clarets sice nezahájili vyčerpávající obléhání pokutového území hostí, ale dostávali se do nebezpečnějších situací než jejich soupeř, který jim práci usnadňoval chybami v rozehrávce a poziční hře. Foxes se ale postupem času podařilo oklepat a trojice Barnes, Vardy, Maddison působila nebezpečně, kdykoliv šla do rychlého protiútoku.

A byl to James Maddison, kdo otevřel skóre poté, co byl při svém driblovaní skrz obranu domácích sražen na zem Tarkowskim. Anglický záložník si vzal na starosti následný přímý kop a bravurně jej zavěsil pod břevno. Heaton si na míč sice sáhl, ale s prudkou střelou toho moc udělat nemohl. Lišky se tak i přes absenci jednoho muže dostaly do vedení.

A o chvíli později mohlo být pro domácí hůř, když střelec branky vybídl Vardyho, ale jeho střela mířila do středu kasy, kde stál Heaton.

O několik sekund později ztratil míč na druhé straně u postranní čáry Evans a Clarets z následného protiútoku srovnali. Točenou střelou na zadní tyč se o to postaral McNeil, pro kterého to byla druhá branka v dresu Burnley.

Do druhé půle vstoupily oba týmy dravě, se snahou vstřelit branku. Ale jen zahazovaly nadějné příležitosti. Jednu takovou příležitost zahodil Chris Wood, když v 65. minutě z dvou metrů přestřelil odkrytou Schmeichelovu branku.

Domácí se zlobili, když rozhodčí Oliver neodpískal po střetu Ndidiho s Taylorem, ale nebylo jim to nic platné, hra pokračovala dál.

Poté postupně utahovali oprátku, ale nedařilo se jim vstřelit rozhodující branku. Problémem bylo především to, že Clarets nedokázali trefit branku, nepomohlo jim ani nasazení Petera Crouche na sbírání vysokých míčů.

A osud si s týmem z Lancanshireu krutě pohrál. Po laciné ztrátě Bradyho ve vlastním vápně došlo k zahrávání dvojice rohových kopů, po tom druhém dostal ještě jednu šanci na reparát Tielemans, vyslal centrovaný míč směrem do mlýnice, kde nejvýše vyskočil Wes Morgan a poslal jej v 90. minutě za záda Heatona.

Závěrečný tlak Burnley, ve kterém se do veliké šance dostal i Matěj Vydra, už na vyrovnání nestačil. Nespokojení fanoušci začali po finálním hvizdu pískat, není se jim co divit, Clarets jsou stále jen 2 body od zóny sestupu.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele