29. kolo
02.03.2019 16:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Crystal Palace udělilo Burnley lekci z efektivity

Po osmizápasové šňůře bez porážky nabírá tažení Burnley za záchranou nové komplikace. Clarets totiž prohráli v druhém po sobě jdoucím utkání se soupeřem z téže části tabulky, a tak zatímco konkurence stoupá vzhůru, Burnley zůstává jen těsně nad sestupovým pásmem. V sobotu vyplenili Turf Moor hráči Crystal Palace, kteří díky výtečné efektivitě v zakončení zvítězili 3:1.

Domácí přitom nepodali nijak špatný výkon a v úvodu měli výraznou územní převahu, jenže londýnský celek vzápětí skóroval z první vážnější akce odpoledne. Sklepnutí Jeffreyho Schluppa na zadní tyči si totiž srazil do vlastní sítě Phil Bardsley. Ani tento smolný moment Clarets nerozházel a vyrovnání měli na dosah Barnes či Westwood, brankář Wayne Hennessey však byl připraven.

Také po změně stran se hostům podařilo udeřit z první šance. Uzdraveného Wan-Bissaku vybídl k náběhu po pravé straně Wilfried Zaha a na konci rychlé akce se zjevil Michy Batshuayi, jenž protlačil míč za Toma Heatona podruhé. I tentokráte mohl skóre na opačné straně brzy zkorigovat aktivní Barnes, jenže Scott Dann dokázal jeho gólovou ránu na poslední chvíli zablokovat.

Hráči Palace se ani s přibývajícími minutami neuchylovali jen k bránění vydobytého náskoku a za svou snahu se dočkali i třetího zásahu. Wilfried Zaha, jenž stál u zrodu obou předešlých branek, se v tomto případě ujal role zakončovatele a svým již tradičním způsobem po znemožnění dvou hráčů soupeře a kvalitní ráně mimo Heatonův dosah vstřelil již svůj pátý gól v posledních pěti zápasech.

V samém závěru se sice Ashley Barnes přece jen rovněž dočkal svého zápisu na střeleckou listinu, když uklidil do sítě centr Westwooda, ale šlo již pouze o korekci tvrdé porážky, po níž Clarets drží na první sestupovou příčku náskok pouhých pěti bodů. Navíc je nyní čeká velmi náročný výjezd na půdu Liverpoolu. To Crystal Palace poskočil na třináctou příčku a do nadcházejícího duelu s Brightonem půjde v dobrém rozpoložení.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele