16. kolo
08.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley proti Brightonu ukončilo černou sérii a je mimo sestup

Možná to tak na první pohled nevypadalo, ale pro Burnley je úspěšně zvládnuté utkání s Brightonem životně důležitým vítězstvím. Clarets před tímto duelem čekali na ligový triumf více než dva měsíce, když na konci září porazili nováčka z Cardiffu, a mezitím se propadli až do boje o udržení. Díky trefě Jamese Tarkowského v 40. minutě však mohlo namoklé Turf Moor slavit nejen výhru 1:0, ale také posun tabulkou ze sestupových příček.

Loňské vzájemné zápasy těchto dvou celků nabídly dvě bezbrankové remízy a úvodní půlhodina sobotního duelu ani trochu nenasvědčovala, že by se na tom mělo něco měnit i tentokráte. Právě až na přelomu třicáté minuty se k vůbec první střele odpoledne odhodlal Robbie Brady, jehož rána z voleje však zamířila nad břevno.

Poté se ale utkání přece jen probudilo k životu a závěr poločasu patřil domácím. Nejprve pálil po Barnesově přistrčení Chris Wood, poté pokoušel štěstí aktivní Brady, ale v obou případech Mat Ryan v brance Brightonu obstál a s jejich ranami si poradil. Pět minut před odchodem do kabin ale australský gólman přesto inkasoval. Gudmundsson vrátil odražený míč z přímého kopu do ohně, kde se míč ve skrumáži těl postupne dostal po střelách Meeho a Corka až k nohám Tarkowského, jenž do třetice napálil míč do sítě.

Hosté sice do utkání vstupovali s excelentním postavením ve středu tabulky a dvěma výhrami v řadě za sebou, ale na Turf Moor se i nadále jen marně hledali. Osm minut po změně stran se Burnley marně dožadovalo odpískání pokutového kopu kvůli pádu Bardsleyho v souboji s Bissoumou, jenž odvrátil míč vysoko zdviženou nohou, a střelec dne Tarkowski málem přidal i druhý zásah, jenže v dobré pozici při rohovém kopu zamířil hlavou těsně vedle tyče.

Neproměněné šance na navýšení hubeného náskoku málem Clarets v samotném závěru mrzely, neboť sedm minut před koncem se po šikovném pasu Murrayho ocitl v nebezpečné pozici Jürgen Locadia, avšak poslal svou hlavičku z bezprostřední blízkosti příliš vysoko. Burnley tak může slavit první výhru po osmi neúspěšných pokusech a posun na sedmnáctou příčku s dvoubodovým náskokem před osmnáctým Huddersfieldem, zatímco Brighton s jednadvaceti body zůstává v klidném ligovém středu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele