4. kolo
01.09.2018 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Fulham FC 2:2

Pořádně živo bylo v sobotu odpoledne na Amex Stadium, kde domácí Brighton pohrdl výhodou pokutového kopu a trestem mu byly dva inkasované góly, jež poslaly soupeře z Fulhamu vstříc cennému vítězství. Tým Chrise Hughtona však nesložil zbraně a dvěma góly Glenna Murrayho nakonec vyválčil bod za remízu 2:2, kterou lze vzhledem k okolnostem považovat takřka za vítězství. Oba celky tak zůstávají v tabulce natěsno vedle sebe se shodným ziskem čtyř bodů.

Úvod zápasu patřil Brightonu, který podobně jako proti Manchesteru United zaskočil protivníka agresivním napadáním a slavil tentýž úspěch v podobě vybojované penalty za faul Vietta na Murrayho. Přestože si obvyklý exekutor Pascal Gross nevedl vůbec špatně, Marcus Bettinelli předvedl fantastický zákrok a zvládl míč vytěsnit mimo tři tyče.

Když pak aktivní Murray minul hlavou o pár decimetrů, přežili hosté to nejhorší a sami přešli do ofenzivy. Krátce před poločasovým odchodem do kabin předvedl Jean Michel Seri naplno své kvality nadýchanou kolmicí k nabíhajícímu Andrému Schürrlemu, jenž zblízka zabořil míč za bezmocného brankáře Ryana.

Také po změně stran měli nejprve více ze hry domácí Seagulls, jenže Davy Propper v úniku tváří v tvář Bettinellimu zbrkle přestřelil a Fulham nekompromisně trestal i napodruhé. Aleksandar Mitrović sice s první přízemní ranou na Ryana nevyzrál, ale míč se k němu odrazil zpátky a srbský forvard jej bezpečně dorazil do sítě. Sotva pět minut nato však doposud svědomitá obrana hostí přece jen kapitulovala, když Knockaertovu nesobeckou přihrávku proměnil neúnavný Murray a nálada na stadionu rázem ožila.

Šest minut před koncem základní hrací doby se brightonští příznivci skutečně dočkali. Dosavadní hrdina Mitrović se totiž proměnil v zápornou postavu odpoledne, neboť ve vlastní šestnáctce zahrál nešikovně rukou a Glenn Murray potvrdil výtečný výkon druhým gólem a srovnáním na 2:2. V samém závěru ještě málem strhnul výhru zpět na stranu Fulhamu střídající Sessegnon, ovšem Ryan si jeho pokus pohlídal a přispěl tak k bodovému zisku.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Theft90

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele