26. kolo
09.02.2019 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Burnley potvrdilo skvělou formu a nasázelo Brightonu tři góly

Krasojízda Burnley v cestě za záchranou nebere konce. Jako další v řadě to v sobotu odskákal Brighton, který Clarets na domácí půdě podlehl 1:3 a oba týmy se tak v tabulce seřadily vedle sebe se shodným ziskem sedmadvaceti bodů s tříbodovým odstupem od sestupového pásma. Hlavním hrdinou večera se stal dvougólový Chris Wood, jemuž zdatně sekundoval jeho útočný parťák Ashley Barnes gólem a asistencí. Za domácí pouze v závěru korigoval Shane Duffy.

Oba celky do utkání vstupovaly ve zcela opačném rozpoložení a jejich střetnutí jen potvrdilo zavedené trendy. Brighton v tomto kalendářním roce stále čeká na první ligové vítězství, zatímco Burnley naopak protáhlo svou vlastní šňůru neporazitelnosti na sedm kol, což se týmu Seana Dyche nepodařilo ani během mistrné loňské sezony, zakončené sedmým místem.

Lepší vstup do utkání přitom měli domácí, ale pokusy Marche s Grossem dokázal Tom Heaton polapit a hosté záhy převzali herní iniciativu, o čemž svědčí dvakrát trefená branková konstrukce v rychlém sledu za sebou po tečovaném centru Dwighta McNeila a Barnesově hlavičkové dorážce. Gólu se tak Clarets dočkali až v šestadvacáté minutě, kdy nešťastné podklouznutí Lewise Dunka vyslalo Chrise Wooda zničehonic do samostatného úniku, a útočník Burnley nekompromisně otevřel skóre.

Závěr poločasu i nástup do hry po změně stran poté patřil opět domácím, jenže z nastalé převahy brightonští nedokázali nic vytěžit, a naopak na přelomu hodiny hry inkasovali podruhé. Na konci McNeilova průniku se zjevil opět Chris Wood a uklidil míč podruhé v zápase k tyči, i když se Mat Ryan pokoušel jeho ránu zastavit všemi silami. Pro australského gólmana bylo chvíli nato ještě hůř, neboť po srážce s unikajícím Barnesem obdržel žlutou kartu a nařízený pokutový kop sám faulovaný bezpečně proměnil. Chvíli předtím se přitom domácí domáhali odpískání penalty na opačné straně po nastřelené ruce Hendricka.

Jen pár minut nato sice Shane Duffy svým pátým ligovým gólem sezony snížil zpět na rozdíl dvou branek, ale víc už toho Burnley svému soupeři nedovolilo a výhrou 3:1 pokračuje ve výtečných výkonech, které v příštím kole prověří na Turf Moor favorizovaný Tottenham.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele