37. kolo
04.05.2019 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham si komplikuje boj o čtyřku, z Bournemouthu jede s prázdnou

Nebývalý zkrat předvedli fotbalisté Tottenhamu, kteří v sobotním duelu s Bournemouthem vyfasovali hned dvě červené karty a brankou z nastaveného času nakonec přišli i o případný bod. Porážka musí momentálně třetí tým tabulky mrzet o to víc, že prakticky celou první půli byl lepším celkem a vytvořil si několik příležitostí ke vstřelení branky. Bláznivá pětiminutovka je však o šanci na vítězství připravila a v případě nedělní výhry Chelsea mohou klesnout na čtvrté místo. V posledním kole tak k jistotě postupu do Ligy mistrů budou muset porazit Everton.

Tottenham přitom odstartoval výborně a byl jednoznačně lepším celkem. Jako první vyplašil debutujícího brankáře Traverse křídelník Tottenhamu Moura, který na polovině vybojoval míč, vůbec se nerozpakoval a okamžitě jej vyslal na branku. Gólman Bournemouthu byl bezmocný, k jeho štěstí však tento pokus letěl o pár desítek čísel vedle jeho pravé tyče. V následujících minutách už však Travers naplno ukázal, proč do něj Eddie Howe vložil důvěru. Po patnácti minutách zlikvidoval štiplavou ránu Alliho, o pět minut později se za záda obrany dostal Moura, jeho tvrdou ránu však domácí branář vyškrábl nad břevno. Tentýž souboj se opakoval o další čtyři minuty později a i tentokrát byl úspěšnější mladík Travers, když Mourovu přízemní ránu zneškodnil nohou. Patrně nejlepší zákrok si schoval do 35. minuty, kdy reflexivním zákrokem vytěsnil i prudkou hlavičku Alliho.

Tottenham byl v těchto momentech pánem na hřišti a Bournemouth téměř nepouštěl z vlastní poloviny. K jejich neštěstí však tvrdě zaplatil za individuální chyby. Nejprve se měl po druhé žluté kartě ze hřiště pakovat Dier, který na polovině faulem přerušil rozvíjející se brejk domácích. Sudí však byl toho názoru, že středopolař hostí zahrál míč a chybně nechal pokračovat ve hře. O pár minut později se tentýž hráč pokoušel ve vlastním vápně odkopnout míč, místo kulatého nesmyslu však zasáhl pouze útočníka Wilsona a měla se tak kopat penalta. Píšťalka hlavního rozhodčího však zůstala němá a Tottenham byl tak krom penalty podruhé uchráněn i od vyloučení vlastního hráče. Totéž však už neplatilo dvě minuty před poločasem - to se totiž Son zcela zbytečně ohnal a od rozhodčího Pawsona vyfasoval rovnou červenou kartu.

O poločase se hostující trenér Pochettino rozhodl ze hry stáhnout karetní hříšníky Diera a Alderweirelda, aby svůj celek uchránil od dalšího možného vyloučení. Tento plán mu však kompletně zhatil nastoupivší Foyth. Ten tři minuty po poločase nejprve pěkně vyvezl míč, v závěru svého výletu si jej ovšem ukopl, načež naprosto nesmyslně skočil do Jacka Simpsona, kterého trefil velmi nepříjemně koleno. Sudí Pawson v podstatě neměl jinou možnost, než opět vytasit rovnou červenou kartu.

S dvojnásobnou přesilovkou si ovšem Bournemouth vůbec nevěděl rady. Jeho hráči nakupili tunu technických nedostatků a předvedli několik nesmyslných střel ze střední vzdálenosti, tudíž svého soka do dobré 80. minuty nedokázali dostat pod pořádný tlak. Ostatně počet nebezpečných momentů bychom spočítali na prstech jedné ruky - po centru Frasera hlavičkoval nepřesně Wilson, tentýž hráč pak Llorise vystrašil střelou ze střední vzdálenosti a po dalším centru frasera pak hlavičkoval střídající Mousset pouze do míst, kde operoval Lloris. Celá snaha hráčů Tottenhamu však přišla vniveč díky situaci z nastaveného času - to si na rohový kop Frasera naskočil Aké a hlavičkou z malého vápna rozhodl o vítězství svého celku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi doležitý zápas, bolo by fajn ho vyhrať. Konečne. Bol by som veľmi nerád, ak by sa o LM rozhodovalo v poslednom kole doma proti nepríjemnému Evertonu.

Lloris - KWP, Foyth, Davinson, Davies - Dier, Skipp - Alli, Eriksen, Lucas - Son

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, nic lehkeho slepice neceka

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Klasickej Totáč tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele