7. kolo
01.10.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Crystal Palace 2:1

Pondělní dohrávka Premier League nabídla mnoho soubojů, ale málo fotbalové krásy. Bournemouth nicméně v domácím prostředí potvrdil roli mírného favorita a díky penaltě z konce utkání porazil Crystal Palace 2:1.

Domácí začali utkání aktivně a brzy se ujali vedení. Po několika desítkách vteřin to už v ochozech Vitality Stadium pořádně zahučelo, neboť po akci Davida Brookse se po míči před prázdnou bránou natahoval Joshua King, tentokráte se však ještě skóre neměnilo. To až v 5. minutě, kdy Callum Wilson udržel míč proti přesile obránců a připravil ho proti noze jednadvacetiletému Brooksovi, jenž krásnou ranou o břevno překonal Hennesseyho.

The Eagles v první půli zaměstnali Asmira Begoviće pouze jednou a střelu Maxe Meyera zpoza vápna bosenský gólman bez větších potíží ukryl ve svých rukavicích. Hosté převzali iniciativu až po změně stran a za svou aktivitu byli odměněni v 55. minutě. Wilfried Zaha se s trochou štěstí dostal k odraženému balónu, pěknou kolmicí vysunul do křídla Patricka van Aanholta, stojícího v době přihrávky na hraně ofsajdu, a levý obránce Crystalu dělovkou na přední tyč vyrovnal na 1:1.

Závěrečné slovo si ale vzali znovu The Cherries. Poslední desetiminutovka byla jasně v jejich režii a vypracovali si několik velkých šancí, z nichž gólem skončila až ta poslední. Nejprve uháněl po chybě Aanholta na bránu agilní Ryan Fraser, předložil míč Wilsonovi, kanonýr Bournemouthu ovšem ve stoprocentní pozici svou pověst nepotvrdil a trefil do nohy vyběhnuvšího Hennesseyho.

Velšský brankář se vyznamenal i o chvíli později, když si poradil s hlavičkou Dana Goslinga, nicméně nakonec stejně inkasoval. Mamadou Sakho totiž během rozehrávky přímého kopu udeřil loktem do obličeje Jeffersona Lermu, což neuniklo sudímu Mikeu Deanovi a byla nařízena penalta. Pokutový kop s přehledem proměnil Junior Stanislas, který v té době pobýval na hřišti jen pár minut.

Svěřenci Eddieho Howea tak vydřeli tři body v samém závěru, napravili výbuch z Burnley z minulého týdne a v tabulce se posunuli na sedmou příčku. Crystal Palace zůstává třináctý.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele