15. kolo
03.12.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City - West Ham United 2:1

Manchester City otočil duel s West Hamem a připisuje si třináctou ligovou výhru v řadě, čímž vyrovnal počin loňského šampiona Chelsea. Vítězství se však pro Citizens nerodilo lehce, na konci první půle poslal hosty do vedení Ogbonna a až díky brankám Otamendiho a Silvy ve druhém poločase domácí skóre otočili.

První poločas nabídl zřejmě nejslabší výkon Manchesteru City v celé sezóně. Guardiolovi svěřenci sice měli územní převahu, jenže jejich kombinace byly pomalé, nepřesné a snadno předvídatelné, defenziva hostujících Kladivářů tak jejich ataky dokázala poměrně spolehlivě zachytávat. Hammer navíc tu a tam zahrozili z rychlých protiútoků a dá se tvrdit, že v prvním dějství měli ty větší šance.

Do té první se po rohovém kopu natlačil Antonio, na zadní tyči však na dlouhou nohu míč do sítě nenasměroval. Na druhé straně napřáhl za vápnem Silva a tečovanou střelou pořádně protáhl Adriana. Ederson po půl hodině hry vystrašil Lanzini, který se z velkého úhlu opřel do míče a domácí brankář jeho projektil jen nejistě vytěsnil na rohový kop.

Minutu před koncem první půle přišel pro vedoucí celek tabulky šok - hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Cresswell pak do vápna poslal nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil Ogbonna a tvrdou hlavičkou hosty poslal do senzačního vedení.

Do druhé půle učinil Pep Guardiola jednu změnu - nevýrazného Danilla nahradil útočník Jesus - a na trávník jako kdyby vyběhl zcela jiný tým. Citizens od prvních minut rozjeli pořádný kolotoč, obranu svého soupeře zaměstnávali jedním nebezpečným nájezdem za druhým a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve pálil z volného přímého kopu De Bruyne, Adrian však byl pozorný a jeho prudký projektil vytěsnil. O chvíli později již ale bylo srovnáno - to do vápna vtrhl Jesus, stříleným centrem před brankou našel Otamendiho, který přetlačil nedůrazného Rice a dotlačil míč do sítě.

Další nebezpečí přišlo z kopačky Saného, německý křídelník si pohrál se Zabaletou, navedl míč doprostřed a parádní ranou na zadní tyč donutil Adriana k dalšímu akrobatickému zákroku. Brankář West Hamu byl skutečně v ráži, jen o chviličku později musel likvidovat gólovou střelu Jesuse, dorážku z jasné pozice pak hrubě nezvládl Sterling.

Tlak nejlepšího celku ligy však byl neudržitelný a sedm minut před koncem přišel rozhodující zásah. De Bruyne našel precizním centrem nabíhajícího Silvu, který se v akrobatické pozici opřel do míče a trefil naprosto přesně - Adrian tentokráte neměl sebemenší šanci jakkoliv zasáhnout.

V nastaveném čase pak mohl Etihad zmrazit Sakho, jenže ve výhodné pozici vůbec netrefil branku, a tak všechny tři body opět připadly Manchesteru City.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ano chtelo by to po nejake dobe zase klidny zapas bez nervu

Reagovat
MCFC_8

Vcerajsie vitazstvo nam prida na pohode si myslim, len uz teraz si viem predstavit ten autobus od WHU, navyse ked s prakticky nulovym Evertonom dostali 4...treba dat rychly gol

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Biozdenda

Konečně brankář, co? :) ale moc práce tentokrát neměl

Reagovat
duloig

C O Y I

Reagovat
OnlyWHU

Statečný výkon s nadějí na další zápasy. Pozitiva: Adráin v brance, Antonio v základu, bojovnost a nasazení, Noble, Arnautovič, Carroll v začátku na lavičce, Sakho déle na hřišti, solidní výsledek. Negativa: další ztráta bodů (s fakt lepším soupeřem), nutnost postavit Rice proti suverénně nejlepšímu týmu ligy. Modlím se - snad bude líp. Hrajme jako dnes dál a přijde to. COYI!!!!!

Reagovat
duloig

Jo,konečne postavil na vedľajšiu koľaj Harta.Prvý polčas skvelá hra,len som sa modlil aby vydržali do konca s tým nasadením.Aj vydržali,klobúk dolu,len škoda Riceových chýb.A keby Sakho na konci trafil presne tak super výsledok.Ale to je zase keby . . . C O Y I

Reagovat
t0mmy33MCFC

no on ho nepostavil ze by chtel :D ale protoze ho postavit nemohl........

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas s oběma! V sobotu od 13.30! COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rice me neskutecne prekvapil. 2:1 s City venku neni az tak spatny vysledek. Jsem rad, ze Moyes dava prostor mladym hracum.

Reagovat
MCFC_8

Opat riadne nervy, 1.polcas slabota, 2.ovela lepsi, vidno ze Pep s timom pracuje skvele a hrame az do konca, zatial nestracame zbytocne body a to je len dobre

Reagovat
Biozdenda

Ten Silvův gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele