11. kolo
05.11.2017 15:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Arsenal FC 3:1

Ani v jedenáctém kole nepoznal Manchester City přemožitele, když si na domácí půdě poradil s londýnským Arsenalem v poměru 3:1. Přestože byli Citizens po většinu utkání lepším týmem, jejich triumf se neobešel bez jisté kontroverze, neboť třetímu gólu Gabriela Jesúse předcházelo postavení mimo hru. Manchesterští tak nadále suverénně kralují Premier League s jednatřiceti body, zatímco Arsenal s již dvanáctibodovým odstupem zůstává šestý.

První půle patřila jednoznačně domácím, kteří však svou dominanci a řadu nadějných příležitostí nedokázali patřičně převést do výsledkové podoby. Nejprve měl blízko ke gólu Sergio Agüero, pak Raheem Sterling a v devatenácté minutě svěřenci Pepa Guardioly přece jen skórovali. Kevin de Bruyne se svou první střelou zápasu proti Petru Čechovi ještě nepochodil, ovšem takřka hned vzápětí vypálil podruhé a tentokráte se český brankář na jeho přízemní křižnou ránu natahoval marně.

Devět minutě před odchodem do kabin měli Citizens jedinečnou šanci pojistit si nabyté vedení, když se Raheem Sterling s Leroyem Saném ocitli v přečíslení dvou na jednoho, jenže Sterling tíhu okamžiku nezvládl a přihrál svému spoluhráči hrubě nepřesně. Místo výraznějšího poločasového náskoku tak naopak mohl snadno platit stav 1:1, neboť se po dobré práci Alexise ocitl na samém sklonku první půle ve střelecké pozici Aaron Ramsey, jehož nepříjemný pokus musel kvalitním zákrokem zneškodnit brankář Ederson.

Co se ale manchesterským nepovedlo v první půli, to napravili jen pár minut po změně stran. Únik aktivního Sterlinga zastavil Nacho Monreal dle názoru sudího Olivera jen za cenu faulu a nařízenou penaltu s pomocí tyče proměnil nový historicky nejlepší střelec Citizens Sergio Agüero. Za stavu 2:0 se manažer Arséne Wenger rozhodl posílit strádající ofenzivu a nasadil na trávník letní posilu Alexandra Lacazetta. Francouzský útočník se mu za to hned v pětašedesáté odvděčil snížením na 2:1, když povedenou akci Iwobiho s Ramseym zakončil chladnokrevně mezi Edersonovýma nohama.

V tu chvíli se zdálo, že by Arsenal mohl dokonce srovnat, neboť hráčům Manchesteru již mírně ubývaly síly po náročném středečním vystoupení v Neapoli, přesto si nakonec vítězství zvládli pohlídat až do konce. Značný podíl na tom nese čerstvý střídající Gabriel Jesús, jehož první ránu po rohovém kopu ještě Petr Čech bravurně zneškodnil, ale šestnáct minut před koncem už brazilský forvard s přehledem zavěsil zblízka do sítě po pasu Davida Silvy. Hosté se v tu chvíli marně rozčilovali, že právě Silva se nacházel v ofsajdu, jakkoli jim opakované záběry dávaly za pravdu. Opětovný dvoubrankový náskok položil šance Arsenalu k ledu a atraktivní zápas tak skončil 3:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (15)

Přidat komentář
diastan

3:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Uklidni se..

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dědek namíchá koktejl alespon na tu plichtu 1:1

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Wenger vcera posetril celej tym, to se o nas proti Neapoli rozhodne neda rict... takovy Kevin uz vypadal ze toho ma dost, Sane taky hraje porad... no vidim to, ze to bude hodne narocne

Reagovat
MCFC_8

to nepochybne bude ale verim ze mame kvalitnejsi tim a vyhrame, navyse sa hra az v nedelu, potom pride repre pauza, snad sa nikto nezani...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kurz 1,45 na nas

Reagovat
diastan

na dalsí zapas v LM na nas bylo chvili 1,05 nevim kolik je ted.

Snad oba zápasy zvládnem, ale nepodal bych to nikdy

Reagovat
t0mmy33MCFC

No v jednu chvili to vypadalo tak jednoduse, az se to trochu zkomplikovalo a zase jsme pak zapnuli

Reagovat
smazaný uživatel

Kroenke+Wanker OUT!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele