17. kolo
13.12.2017 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Bromwich Albion 0:0

West Bromwich Albion získal pod vedením kouče Alana Pardewa svůj první velmi cenný skalp. Ačkoli se nejednalo o vítězství, na které čeká v Premier League už před čtyři měsíce, remízu z půdy favorizovaného Liverpoolu určitě bere všemi deseti. Ten naopak v boji o přední příčky utrpěl opravdu hodně nečekanou ztrátu.

Naposledy The Reds přišli o dva body s Evertonem a v sestavě s navrátilci Philippem Coutinhem a Robertem Firminem jednoznačně hodlali zabrat proti celku, který soupeří o holé přežití. Jenže vstřelit gól se jim prostě nepodařilo. The Baggies se tak díky tomuto nečekanému výsledku vyhoupli těsně ze sestupového pásma.

Do první větší šance se propracoval v 17. minutě Roberto Firmino, který obdržel milimetrovou přihrávku od Mohameda Salaha do brankového území, jenže Brazilec se dostal do poměrně složitého úhlu, a tak netrefil. Jinak však LFC směrem dopředu docela tápal. Přitom nebylo daleko k tomu, aby po půlhodině hry dokonce prohrával.

Ze střední vzdálenosti totiž svou pravačkou vypálil Robson-Kanu, jeho technická střela se snášela do šibenice, nakonec ale narazila do spojnice tyče a břevna. Na opačné straně pak slušně zakončoval Philippe Coutinho, jenže brankář Foster si poradil, a ve 38. minutě ve vápně nedosáhl o kousek na centr zprava nabíhající si Mohamed Salah.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, kteří si vypracovali hned dvě slušné příležitosti. Nejprve Krychowiak rozehrál standardku hodně nebezpečně a míč musel opravdu s velkým vypětím všech sil vyrážet do zámezí gólman Karius. Jen o pár chvil později se německý muž v rukavicích potil ještě jednou, to když likvidoval hlavičku Yacoba.

Liverpool se snažil v poslední půlhodině něco udělat s průběžným nerozhodným skóre, v koncovce se mu ovšem nezadařilo. V 57. minutě znovu minul Mohamed Salah, jehož hlavička skončila těsně vedle, osm minut před koncem se Solankemu podařilo dopravit balón do sítě, avšak kvůli jeho hře rukou nemohla být branka uznána.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

4/0

Reagovat
LokoLFC

1:1 nebo 2:2, klasika

Reagovat
Y.N.W.A

chce to vyhrát, remízy nás připravujou o druhej flek

Reagovat
LokoLFC

remízy nás připravují roky o lepší pozice

Reagovat
REPLIKATOR

Klopp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele