31. kolo
17.03.2018 18:30 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Watford FC 5:0

Pojmenujte po něm ulici, postavte mu sochu, ne, rovnou pyramidu! Mohamed Salah reaguje na výkon Lionela Messiho ze zápasu proti Chelsea a odpovídá neskutečným představením v domácím utkání s Watfordem. Egyptský faraon při výhře 5:0 čtyři góly dal a na poslední nahrál. Těžko říct, kdo z ofenzivních fenoménů má aktuálně lepší formu...

Už ve čtvrté minutě dostal Salah míč do vápna a začal čarovat. Rychlýma nohama se zbavil Prödla, Britose posadil na zadek a gólmana Karnezise překonal jednoduchou střelou po zemi na přední tyč. Tak se stal prvním mužem v této sezóně, který se dostal na metu 25 ligových gólů. A to byl jen začátek jeho neskutečného představení.

V devětatřicáté minutě Egypťan při brejku oslovil Firmina, ten se nešťastného Britose zbavil hbitou patičkou a pálil pod břevno. Bránu tentokrát Karnezis ustrážil. Ne tak o tři minuty později, kdy Mohamed Salah pohodlně uklidil do poloprázdné brány fantastický centr Robertsona.

Další výstražný signál pro Man City - čtvrtfinálového soupeře Liverpoolu v Lize mistrů - vyslali muži v rudém hned po pauze, kdy se Salah konečně převtělil do role asistenta. Díky rychlosti se zbavil Britose a do vápna poslal centr pro ekvilibristu Roberta Firmina. Ten na 3:0 zvýšil vskutku efektně - za druhou nohou pomocí holeně.

Krátce na to rozezněl břevno Roberto Pereyra, ale tenhle večer patřil jedinému muži. Fanoušci si museli počkat až čtvrt hodiny před koncem, než Salah převzal balon na hranici vápno od Maného a začala další hodina vyšívání. Mo zasekl jednou, podruhé, potřetí, mezitím posadil na zadek dva beky Watfordu, a nakonec zakončil podél zoufalého Karnezise.

Svůj galakoncert pak zakončil v pětaosmdesáté minutě za asistence Dannyho Ingse. Ten nejprve vytloukl bloky připraveného Karnezise, aby ho o pár vteřin později ohrozil znovu - ne náhodou po Salahově pasu. Karnezis tentokrát vyrazil jeho střelu jen před sebe, no a co byste čekali? Mohamed Salah byl na místě a uklidil míč pod břevno. 5:0, potenciální nápor Chelsea odražen a Manchester City zastrašen.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Strelnice 4:2

Reagovat
vanGomm

Tip HX

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

hezký text, Usty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele