38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Salah překonal rekord a Liverpool si zajistil Ligu mistrů.

Letošní Premier League se nejen díky Manchesteru City stala kolbištěm všemožných rekordů, ale svojí měrou přispěl i Liverpool, přesněji Mohammed Salah. Egyptská hvězda zaznamenala 32 ligových branek, čímž zlomila veškeré předchozí rekordy. Co je důležitější, Liverpool vyhrál 4:0, zajistil si Ligu mistrů i na příští rok a může se začít připravovat na vrchol - finále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Liverpool měl na Anfield Road jasný úkol, zvítězit a nedat případně paté Chelsea možnost obsadit čtvrtou příčku. Svěřenci Jürgena Kloppa vzali úkol zodpovědně a Brighton začali mačkat od úvodní minuty. Domácí dokonce měli kopat dvě penalty, ale ani jednu sudí Friend neodpískal. Tlak Liverpoolu ale stejně skončil gólem, ve 26.minutě posunul Solanke balón na Mohammeda Salaha, který byl v jasné pozici a přesnou střelou rozjásal Anfield Road. Egyptský útočník vstřelil už svojí 32. branku v Premier League a stanovil tak nový rekord.

Úvodní branka spustila liverpoolskou mašinu na plné obrátky a Brighton byl pod dalším tlakem. Salah klidně ohl přidat další gól, ale obránce Duffy jeho pokus na brankové čáře odhlavičkoval. Pět minut před odchodem do šaten domácí navýšili vedení, na centr Robertsona si naskočil Dejan Lovren a Ryan inkasoval podruhé.

Kloppovi svěřenci válcovali Brighton i po změně stran a ten nastolenému tempu vůbec nestačil. Dominic Solanke po dravém průniku Salaha zvyšoval na 3:0 a poslední branku si schoval Andrew Robertson na 85.minutu. Liverpool jasně zvítězil a v Premier League obsadil konečnou čtvrtou pozici, která mu zajišťuje start v Lize mistrů i pro příští rok.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (16)

Přidat komentář
Adhol

K minimálně čtvrtému místu nám díky kiksu Chelsea stačí neprohrát, což by mělo doma na Anfieldu dopadnout s klidem. Doufám ve vítězství ve velkým stylu a Salah by mohl nějakej ten gólík přidat. Tip 4:1

Reagovat
frederik

1:2 a výhra v Newcastlu U

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 2x Salah

Reagovat
LokoLFC

tohle uz snad uhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
syraLFC

Tip 4:0

https://www.facebook.com/SPORTbible/videos/2924627804349399/ Allez Allez Allez trochu jinak

Reagovat
Adhol

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2 smutek zaplaví Antfield Road, Chelsea zvítězí

Reagovat
John Obi Mikel

*Anfield Road

Reagovat
Bandita_Harry

* Stamford Bridge

Reagovat
syraLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kedy presne zacina prestupove obdobie ?:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele