6. kolo
23.09.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Leicester City - Liverpool FC 2:3

Liverpoolu se podařilo ukončit sérií zápasů bez vítězství, když přehrál Leicester 3:2. Vítězství se ale nerodilo lehce, sice se zdálo, že mají hosté utkání pod kontrolou, když se dostali do dvoubrankového vedení, nakonec o něj ale málem přišli a mohou být hodně rádi, že Jamie Vardy svůj pokutový kop neproměnil.

Utkání začalo pěkně zhurta a již v šesté minutě se do dobré pozice protlačil Vardy, jeho střelu z úhlu však Mignolet zlikvidoval, zatímco dorážející Mahrez mířil nad. Liverpool odpověděl střelou Cana, která orazítkovala tyč, dorážející Salah pak nemířil přesně.

Tentýž hráč si však náladu spravil jen o chvíli později, když si naběhl na centr Coutinha a hlavou míč usměrnil za záda zkoprnělého Schmeichela. Lierpool byl v těchto chvílích tím lepším a nebezpečnějším celkem, po faulu na Moreno rozehrával ze střední vzdálenosti přímý kop Coutinho a vystřihl fotbalovou parádu - míč totiž nasměroval přesně k tyči a zvýšil vedení hostujícího týmu již na 2:0.

Liverpool však tenhle stav do konce poločasu neudržel, těsně před pauzou se totiž po rohovém kopu prosadil Okazaki a dostal Leicester zpátky do hry.

V poločase druhém nejprve vyplašil obranu Liverpoolu Vardy, který se protlačil až do pokutového území, ovšem jeden z obránců na poslední chvíli jeho pokus zblokoval. Z následného protiútoku navíc hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek. Sturridge potáhl míč a na druhé straně našel úplně volného Hendersona, který tento kontr vyřešil gólově. Z dvoubrankového vedení se však Liverpool neradoval dlouho, prakticky hned z dalšího útoku totiž Mignolet vyrazil zakončení Graye pouze k Vardymu, který dorazil míč do odkryté branky.

Patnáct minut před koncem mohl být dokonce vyrovnáno - Mignolet při pokusu o odkop minul míč, trefil pouze holeň forwarda Leicesteru a byla nařízena penalta. Svoje zaváhání však belgický brankář ihned napravil, když se mu pokus právě faulovaného hráče podařilo zneškodnit.

V posledních deseti minutách sice ještě domácí tlačili a snažili se dosáhnout na vyrovnání, žádnou výraznější příležitost si však již nevypracovali, a tak se ze tří bodů radovali hosté z Liverpoolu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele