13. kolo
26.11.2017 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Citizens otočili utkání s Huddersfieldem a berou tři body

Huddersfield Town se za mohutného povzbuzování svých fanoušků udatně bil s favoritem a po první půli nad ním dokonce vedl, ale Manchester City nakonec i díky střídajícímu Jesusovi dokázal otočit vývoj utkání.

Manchester City se chystal na ošemetnou půdu nováčka, kterému se zatím poměrně dobře daří. Přesto málokdo pochyboval, že by mohl hrát vyrovnanou hru s rozjetou mašinou hlavního strojvůdce Pepa Guardioly. Zvláště, když hostující nasadili hvězdy jako Kompany, De Bruyne, Silva, Sterling nebo Agüero se Saném. Na lavičce přitom byli připraveni Bernardo Silva nebo Gabriel Jesus.

Domácí postavili houževnatou obranu vedenou Smithem, Schindlerem, Malonem nebo Incem s Mooyem. Ofenzivní momenty měl vepsány v popisu práce Depoitre podporován van La Parrou. Právě ten se ve druhé minutě snažil přejít přes bránícího Walkera až do šance, ale bek Citizens s ním neměl pochopení. Leroy Sané se o pár chvil později snažil kombinovat s De Bruynem, ale obránci domácího celku jim v tom zabránili.

Stadion Johna Smithe vytvářel parádní atmosféru a obě jedenáctky mu s díky vracely podporu dějem na hřišti. Kevin De Bruyne rozehrál volný přímý kop centrem za obranu na Sergia Agüera, který hned vstřelil gól, jenže jeho radost měla krátkou expirační dobu - ofsajd. Raheem Sterling obdržel balón, prošel přes obránce a málem se už dostával do šance, nicméně ho na poslední chvíli zastavil Malone.

Citizens pokračovali ve své klasické kombinaci a agresivním napadání. David Silva vyslal do šance Leroye Saného, který ještě hledal Agüera. Zkušeného Argentince však zastavil bránící Jonas Lössl. Po třiceti minutách si míč našel útočník Depoitre a podařilo se mu dokonce projít přes Otamendiho, jenže na poslední chvíli za něj zaskočil Kompany a odvrátil balon. Sergio Agüero na druhé straně také neuspěl, protože po nádherné akci Davida Silvy pálil kvůli teči mimo!

Citizens přidávali na tempu a rychlosti. Když to nešlo kombinací, pokusil se brankáře domácích překonat ranou z dálky Nicolás Ootamendi. O chvíli později se neprosadil ani Sergio Agüero, který dostal krásnou nahrávku. Brankář Lössl čaroval a ke konci první půle vychytal také Agüera. Po něm dorážel do brány Raheem Sterling, jenže minul!

Krátce před koncem první půle udělili domácí svému slavnějšímu soupeři pořádnou lekci z produktivity. Rohový kop Inceho si totiž po teči vrazil do vlastní brány Nicolás Otamendi a nechtěně rozjásal nacpané tribuny John Smith‘s Stadium - 1:0!

Překvapivý stav ale netrval moc dlouho. Prakticky hned po návratu ze šaten se favorit cpal několikrát do zakončení a dvě minuty po startu druhé půle se dočkal. Raheem Sterling si naběhl do vápna na nádhernou nahrávku z první od Silvy a po kontaktu s Malonem upadl! Píšťalka hlavního arbitra označila jasnou penaltu, o kterou se pohodlně postaral Sergio Agüero - 1:1.

A hosté neustávali. Příliš často se ale uchylovali k zákrokům za hranou či teatrálním pokusům o odpískání další penalty. Sudí Craig Pawson, aby si uchoval svou autoritu i důstojnost, začal udělovat karty, aby chování obou jedenáctek trochu utlumil. Zatímco Manchester se soustředil především na tlak a kombinační hru, domácí napjatě očekávali každou příležitost k brejku.

S přibývajícím časem se hostím ztrácela vidina tří bodů, a tak dal manažer Guardiola deset minut brazilskému kanonýrovi Gabrielovi Jesusovi v naději, že jej Jesus spasí. A třebaže neskóroval, měl k tomu hodně blízko. Brankáře Lössla sice ve skluzu nepřekonal, jenže míč se od něj odrazil k Raheemu Sterlingovi a ten už si poradil! Manchester City otočil skóre utkání a ukončil pohádku Huddersfieldu!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
diastan

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

Hlavne nepodcenit, v sucasnej situacii je 0:3 myslim realny vysledok

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
El Cid z City

Vítězná šnůra už si pomalu říká o ukončení, někdy to musí přijít, doufejme že NE DNES..do zápasu s MU by to chtělo ještě ty tři zápasy vyhrát a pak beru i bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele